Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ;

Ο ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΙΤΑΛ
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΣΑΡΩΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Πραγματικά ο Παφίλης δεν παίζεται στη Βουλή. Και πάλι ήταν με διαφορά ο καλύτερος σε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών... 
επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για κοινοβουλευτικές μάχες με επιχειρήματα, ευπρέπεια και μαχητικότητα που κανένας άλλος στο Κοινοβούλιο δεν έχει. Η ατυχία του; Ότι είναι στο ΚΚΕ. Εάν ήταν σε άλλο πιο συστημικό κόμμα θα είχε αναδειχθεί στον πολιτικό της χρονιάς.
Ο παφίλης προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ υπερασπίζεται καλύτερα τις αξίες του Μαρξ και της Αριστεράς προέκυψε στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Εμείς δίνουμε αγώνες για την ελπίδα του λαού. Δεν δίνουμε παραισθήσεις και παραισθησιογόνα όπως κάνετε εσείς. Εμείς δεν προσκυνήσαμε τον καπιταλισμό. Εσείς προσκυνήσατε και υποταχθήκατε τον καπιταλισμό και τα μνημόνια» είπε ο κ. Παφίλης απαντώντας στην κριτική του κ. Τσακαλώτου πως «το λαϊκό κίνημα δεν θα συγχωρήσει το ΚΚΕ για την απελπισία που καλλιεργεί».
Η αρχή έγινε όταν ο υπουργός Οικονομικών στην κεντρική του τοποθέτηση επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα λέγοντας  «διαφωνούμε για το πώς πάμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Εμείς λέμε ότι αυτό γίνεται όταν ο λαός σου δίνει 30% και σου λεει να τον προστατέψεις. Η ιδεολογία δεν αλλάζει με επιφοίτηση αλλά όταν ο κόσμος καταλάβει τις αλλαγές που φέρνει η αριστερή κυβέρνηση».
«Θα μας τρελάνετε; Τι υπηρετεί δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψηφίζετε; Την μεταφορά από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό;» απάντησε με την σειρά του ο κ. Παφίλης  για να επανέλθει ο υπουργός «Δεν ξέρω ποιο είναι το επίπεδο του Μαρξισμού στο ΚΚΕ. Φοβάμαι όμως ότι διδάσκεστε μόνο τους δύο πρώτους τόμους του Μαρξ. Αν πηγαίνατε και στο 3ο τόμο θα διαβάζετε ότι ο Μάρξ μιλά για τους σιδερένιους νόμους και για την διαμεσολάβηση της ταξικής πάλης. Άρα νόμοι υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν».
Σ.Σ. Fimotro : ο Παφίλης εξελίσσεται στον πιο παραγωγικό αντιπολιτευτικό βουλευτή. Μπράβο του γιατί είναι αυτοδημιούργητος και έχει πάντα σοβαρά επιχειρήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου