Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Eπειγόντως Στουρνάρας ή Δήμας σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

Οι εξελίξεις έχουν μπει πλέον στον επιταχυντή καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τη χώρα μας.

Την μεγαλύτερη ανησυχία εκφράζουν οι επενδυτές που πήραν μέρος στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών καθώς βλέπουν να σέρνεται ως τον Ιούνιο η περίφημη αξιολόγηση με την κυβέρνηση να μοιάζει αποφασισμένη να επαναλάβει το καταστροφικό θρίλερ του 2015.

Τότε που η διαπραγμάτευση του Γιάνη οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα μάς κόστισαν δις ευρώ.

Στο μεταξύ οι προτεινόμενες αυξήσεις εισφορών στο ασφαλιστικό προκάλεσαν ειρωνικά χαμόγελα στους εκπροσώπους των δανειστών.

Το μόνο που είναι διατεθειμμένοι να δεχθούν είναι οι περικοπές των συντάξεων μια και η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται με πάθος στις μεταρρυθμίσεις υπερασπιζόμενη το πελατειακό κράτος.

Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι πολύ βαρύ για τη χώρα μας και τα σιδερένια σύννεφα του προσφυγικού κατεβαίνουν όλο πιο χαμηλά και είναι έτοιμα να συνθλίψουν την ελληνική κοινωνία καθώς οι βόρειοι γειτονές μας δίνουν γραμμή να σφραγιστούν τα ελληνικά σύνορα.

Η νέα σεξουαλική παρενόχληση στην ρεπόρτερ της γερμανικής τηλεόρασης στην πόλη της Κολωνίας έχει εξοργίσει την γερμανική κοινή γνώμη με την Μέρκελ να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι σουρωτήρι και ανίκανη να φυλάξει τα συνορά της.

Κάτω από αυτό το πρίσμα η πίεση που θα ασκηθεί στην ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα δεν θα έχει προηγούμενο.

Ακόμη κι αν δεν οδηγηθούμε σε εκλογές ήδη ακούγονται τα ονόματα τον Γιάννη Στουρνάρα και Σταύρου Δήμα ως επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας (στη κυριολεξία) στην οποία θα οδηγηθούμε βίαια και ίσως μετά από τεράστιο εθνικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου