Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΣΑΛΤΑΡΗ  ΕΦΗ   ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ     ΣΥΡΙΖΑ        ΚΑΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΣ  ΕΛΕΟΣ

Ευσταθία (Έφη) Ευσταθίου Γεωργοπούλου - Σαλτάρη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:Προσωπικά Στοιχεία

Γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 1954 στην Αθήνα. Από το 1979 διαμένει στην Αμαλιάδα Νομού Ηλείας.Οικογενειακή Κατάσταση:Είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Σαλτάρη, φιλόλογο, κι έχει δύο κόρες.Επάγγελμα:Εικαστικός – κεραμίστρια. Από το 1980 ασχολήθηκε με την κεραμική τέχνη ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από το 1991 έως το 2012 δίδαξε κεραμική, μικτές ύλες, κατασκευές, γλυπτική σε τμήματα ενηλίκων, παιδικά και εφηβικά, στο Δίκτυο Εικαστικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού Αμαλιάδας και Πάτρας, καθώς και στα Πνευματικά Κέντρα Γαστούνης και Βαρθολομιού του Νομού Ηλείας. Επίσης, έχει διδάξει στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας και αρχαίων ελληνικών πολιτισμών, σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επί σειρά ετών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, στο ΚΥΚΕΚΑΜΕΑ Ν. Ηλείας σε παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον, έχει διδάξει Ιστορία της Τέχνης και Λαογραφία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) του Υπουργείου Παιδείας. Έχει πραγματοποιήσει σειρά ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στην Ιταλία με πρωτότυπα έργα τα οποία εμπνέονται από τη μουσική (μουσικά όργανα από διάφορους πολιτισμούς) καθώς και προσωπεία, πολιτισμικά σύμβολα, ειδώλια κ.ά. Έχει διοργανώσει πλήθος εκθέσεων σε πόλεις του νομού με έργα των μαθητών της.Σπουδές:Είναι πτυχιούχος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πάτρας (τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός) και του Τμήματος Κεραμικής του ΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 στο Νομό Ηλείας και στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και από το 1975 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Υπηρέτησε ενεργά το συνδικαλιστικό και το κίνημα Ειρήνης μέσα από στελεχικές θέσεις.
Τη δεκαετία 1981-1989 ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμαλιάδας με έντονη παρουσία στα πολιτικά, πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και τη χειραφέτηση του γυναικείου κινήματος. 
Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ. της Μουσικής Σχολής Αμαλιάδας την περίοδο 1994-1997. Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Λαογραφικού Μουσείου Αμαλιάδας, του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» Ν. Ηλείας και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νομού Ηλείας του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και υποψήφια σε δημοτικές (1983), βουλευτικές (2001, 2004) και περιφερειακές (2010) εκλογές. Πρωτοστάτησε στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» του Δήμου Ήλιδας Ηλείας.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Ελλάδας καθώς και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χειροτεχνίας της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου