Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

21 Ioυλίου 2016_ A DAY AFTER GREXIT;

«Προφανώς ο Τσίπρας δεν έμαθε τίποτα από τις καταστροφικές διαπραγματεύσεις
 Και να που η Goldman Sachs έρχεται να δικαιώσει την εκτίμηση του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” για το τέλος του έργου. Η Επενδυτική Τράπεζα σε νέο της σηεμίωμα επισημαίνει πως το GREXIT είναι και πάλι ένα πιθανό σενάριο. Κι αυτό καθώς πλησιάζουμε την 20η Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πληρωμή 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ. Στο μεταξύ τα διεθνή ΜΜΕ στάζουν δηλητήριο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του Ελληνα πρωθυπουργού.

Τα απειλητικά σημάδια φάνηκαν στον ορίζοντα αμέσως μετά την αποκάλυψη των ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ και την διαχείρισή τους από την κυβέρνηση.

Πρώτον) Η Κριστίν Λαγκάρντ στην
απάντησή της ούτε λίγο ούτε πολύ απεκάλεσε την ελληνική πλευρά ΥΠΟΚΛΟΠΕΑ των συνομιλιών και υπέδειξε μάλιστα και τον τρόπο της ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ: Mέσα από το δωμάτιο της Velculescu στο Hilton.

Δεύτερον)Οι Γερμανοί στήριξαν αμέσως και δημόσια το ΔΝΤ: Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα “διχαστούν” αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα…, ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών.

Tρίτον) “Phone-tapping is not a normal practice for us” (Για εμάς στο Βερολίνο δεν είναι φυσικό να γίνονται υποκλοπές)…συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τέταρτον) Παρά το γεγονός ότι στις συνομιλίες-προϊόντα Υποκλοπής, το χρέος βρίσκεται στο επίκεντρο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ήταν την Δευτέρα ξακάθαρο:“Το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας δεν είναι προς συζήτηση”

Πέμπτον) Τόσο η γερμανική πλευρά όσο και το ΔΝΤ λίγες ώρες από την διαρροή των συνομιλιών έδειξαν την ελληνική πλευρά ως εγκέφαλο των Υποκλοπών. Ο γερμανικός τύπος προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παράπανω και ανέφερε ξεκάθαρα το όνομα του επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη (τον οποίο συνέδεσε άμεσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα) ως τον υπεύθυνο των Υποκλοπών.

Εκτον) Η ταύτιση του Γιάννη Ρουμπάτη με τον Ελληνα πρωθυπουργό όπως παρουσιάστηκε από τα γερμανικά ΜΜΕ αυτόματα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί δείχνουν τον Ελληνα πρωθυπουργό για τις Υποκλοπές.

Εβδομον) Σε χρόνο dt βρέθηκαν στο Βερολίνο οι Τόμσεν, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ για να συναντηθούν με Μέρκελ και Σόιμπλε. Κανείς από αυτούς δεν θεωρείται φίλος της Ελλάδας, ενώ και ο Ολάντ έχει καταπιεί την γλώσσα του μετά τις διαρροές.

Αυτά είναι 7 ολοφάνερα σημάδια που δείχνουν την εσπευσμένη επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα. Απλά τα τελευταία 24ωρα το Βερολίνο ασχολείται με τα διαδικαστικά…Στο σημείο αυτό αξίζει να επαινέσουμε εκ νέου τους 3.000 εκατομμυριούχους συμπολίτες μας που πρόλαβαν και εγκατέλειψαν την Κολομβία των Βαλκανίων, η οποία ελέγχεται ασφυκτικά από το παρα-κρατικό πελατειακό κράτος που μας οδηγεί σε μια ιστορικών διαστάσεων καταστροφή…
«Για τον Τσίπρα η δημοσίευση έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Του δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστεί στους συμπατριώτες του ως Δαβίδ που σταματάει τον Γολιάθ ΔΝΤ» γράφει η εφημερίδα Südwest Presse αναφερόμενη στη διαρροή των συνομιλιών που αφορούν την Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο ελπίζει να κερδίσει και πάλι έδαφος. Στην τελευταία δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται οκτώ ποσοστιαίες μονάδες πίσω από την συντηρητική Νέα Δημοκρατία». Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στις τελευταίες διαπραγματεύσεις Ελλάδας-εταίρων. «Προφανώς ο Τσίπρας δεν έμαθε τίποτα από τις καταστροφικές διαπραγματεύσεις. Φαίνεται σαν να μην καταλαβαίνει ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος αλλά αντίπαλός του».
Τη δύσκολη θέση μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και ΔΝΤ σχολιάζει σε άρθρο σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, παρομοιάζοντάς την με ερωτικό τρίγωνο. «Το Βερολίνο θέλει να κρατήσει την Αθήνα στη νομισματική ένωση εάν βοηθήσει το Ταμείο από την Ουάσιγκτον να αποτραπεί η χρεοκοπία. Η Αθήνα από την άλλη πλευρά θέλει να μείνει μαζί με το Βερολίνο στη νομισματική ένωση, δεν εκτιμά όμως καθόλου τον συνδυασμό με το ΔΝΤ. Το τελευταίο θα ήθελε να συνεργαστεί με την Αθήνα και το Βερολίνο δεν μπορεί όμως μέχρι τώρα γιατί το Βερολίνο αρνείται τους όρους του Ταμείου. (…) Όμως μέχρι πότε;» διερωτάται η αρθρογράφος.
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να χρησιμοποίησε την πρόσφατη διαρροή για τις συνομιλίες του ΔΝΤ στην πραγματικότητα όμως «ο Τσίπρας εννοεί το Βερολίνο. Διότι αν θεωρεί ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι όροι του Ταμείου, πόσω μάλλον οι όροι της Γερμανίας και των ευρωπαϊκών χωρών. Το ΔΝΤ πάντως συμφωνεί με αυτό εδώ και μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Είτε θα λήξει αυτή την τριγωνική σχέση, είτε θα δεχθεί την απαραίτητη ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα».
http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-511/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου