Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Μιλάει και ο Τζιτζικώστας για διαφθορά

Η Ελλάδα πάσχει από έλλειψη μνήμης. Ορισμένοι πολιτικοί δε πάσχουν και από έλλειψη καθρέφτη. Δεν κοιτάνε τα μούτρα τους, δεν κάνουν την αυτοκριτική τους, δεν βλέπουν τα χάλια τους, νομίζουν ότι είναι οι νέοι Θεοί που ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την παράταξη. Καλή ή κακή ώρα ο Τζιτζικώστας ο οποίος τελικά αποδείχθηκε φούσκα που σκάει μέρα με τη μέρα. Όσο δεν έβγαινε στα κανάλια και δεν έπαιζε τα παιχνίδια των
επικοινωνιολόγων που έχει προσλάβει, κέρδιζε πόντους. Με το που εκτέθηκε στον κόσμο άρχισε να χάνει πόντους. Έτσι όπως πάει θα τον περάσει και ο θυρωρός της Συγγρού.

Επειδή ο Απόστολος έχει ξεφύγει και λέει πράγματα που θα έπρεπε να ντρέπεται να τα εκστομίζει ίσως πρέπει να του θυμίσουμε κάποια πράγματα. Χθες ο υποψήφιος για την αρχηγία άρχισε πάλι να κάνει πολεμική εκεί που δεν τον παίρνει. Αντί να υπερασπιστεί τον αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά είπε μεταξύ άλλων χοντραίνοντας ακόμη περισσότερο το παιχνίδι.

«Σταθήκαμε στην επιτυχία των αριθμών σαν να ήταν δικό μας στοίχημα και όχι αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών των πολιτών» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας την αποτυχία της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας.

Αναφερόμενος στους εσωτερικούς τριγμούς, προειδοποιώντας ότι «η ενότητα της Ν.Δ. κινδυνεύει από την ακινησία, από τη σημερινή κατάσταση μεταβατικότητας, που κινδυνεύουμε να γίνει μόνιμη».

«Δεν αλλάζουν έτσι τα πράγματα, χρειάζεται αγώνας» έσπευσε να διευκρινίσει.

Δηλαδή με απλά λόγια ο Τζίτζι κάνει κριτική στον Σαμαρά γιατί δεν πολέμησε τη διαφθορά. Να του θυμίσουμε ότι επί Σαμαρά ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις για τη φοροδιαφυγή και πήγαν ένα σωρό λαμόγια – επιχειρηματίες στη φυλακή; Τι ήθελε και τι πιστεύει ο Τζίτζι ότι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Και θα τα κάνει αυτός καλύτερα; Ας γελάσουμε.

Αλλά μήπως ο Απόστολος που μιλά σαν νέος… ιεραπόστολος της διαφάνειας ξεχνά κάτι πολύ σημαντικό. Μήπως ξεχνά ότι παρά το νεαρόν της ηλικίας του είναι μπλεγμένος σε μια υπόθεση που δεν έχει ξεκαθαρίσει ποτέ; Λέμε για το τηλεγράφημα των Wikileaks το οποίο αναφέρει ότι ο Τζιτζικώστας ήταν εκ των πληροφοριοδοτών που έθαβαν τον Κώστα Καραμανλή.

Δηλαδή ο αδιάφθορος Απόστολος έθαβε στους Αμερικανούς την παράταξή του και τον άνθρωπο που τον έκανε βουλευτή και τώρα μιλά για διαφθορά στην εποχή του Σαμαρά; Τόση αμετροέπεια; Τόση αχαριστία και τόση έλλειψη μνήμης;

Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Τζιτζικώστας. Εντάξει, είπαμε ότι είναι νέος και μπορεί να φέρει την ανανέωση στο κόμμα. Αλλά με αυτά που ακούμε βλέπουμε ότι το νέο είναι πιο παλιό από το παλιό. Όχι να μιλά και ο Τζιτζικώστας για τον Σαμαρά και την προσφορά του. Εκεί που κρεμάγαν οι κλέφτες τ’ άρματα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια;

Το επίμαχο τηλεγράφημα των Wikileaks:


antinews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου