Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Η ΜΚΟ Παπαμιμίκος έκοψε τον Αδωνη


Το πολιτικό κόμπλεξ του Παπαμιμίκου αλλά και ένα βαθύ και ενδιαφέρον παρασκήνιο το οποίο θα αποκαλυφθεί τις επόμενες μέρες έκοψαν τον Αδωνη για 7΄.

Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να οδηγηθεί διασπασμένη στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού εξαιτίας ενός ανεπάγγελτου Παπαμιμίκου ο οποίος εμπλέκεται στην γνωστή υπόθεση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Εισαγγελική παραγγελία έχει δοθεί στο ΣΔΟΕ προκειμένου να
διενεργηθεί έλεγχος στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, για την συμμετοχή του στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη» με δράσεις από το 2001 ως το 2010. Υπενθυμίζεται ότι το tvxs.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο για τις σχέσεις του Α. Παπαμιμίκου με  την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Σύμφωνα με έγγραφο του ΣΔΟΕ, που έφερε στο φως η εφημερίδα "το Ποντίκι" η εισαγγελία ζητά τον έλεγχο για τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ, που προηγουμένως ονομαζόταν «Δίκτυο Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια» για τον Α. Παπαμιμίκο, τον πρώην πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Η. Κουσκουβέλη και το μέλος ΔΕΠ του ιδίου Πανεπιστημίου, Ν. Βασιλειάδη.

Η έρευνα αφορά τα εξής αδικήματα: υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, κατ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Τα παραπάνω αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Με 2 έγγραφά του το ΣΔΟΕ ζήτησε καταρχήν την εξακρίβωση της ΜΚΟ ''Δίκτυο για τη δημοκρατία στη νοτιονανατολική ευρώπη'' και των στοιχείων των εμπλεκομένων (Φεβρουάριος 2014) και κατόπιν από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα 7 αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ την περίοδο 2001-2010. Το ύψος του ποσού είναι 2.492.728,17 ευρώ και σύμφωνα με πληρηφορίες του Υπουργείου Εξωτερικών, τα προγράμματα αυτά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.
http://kourdistoportocali.com/post/47261/papamimikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου