Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Γλύφει όταν έχει την ανάγκη και φτύνει όταν αισθανθεί ότι δεν του κάνεις

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί; Ο αριβίστας Απόστολος Τζιτζικώστας αφού χρησιμοποίησε τον Αντώνη Σαμαρά και το σύστημά του (βουλευτές-στελέχη-πρόεδροι ΝΟΔΕ) είτε για να στήσει το μηχανισμό του είτε για να βρει τις 50 υπογραφές για την υποψηφιότητα του και αφού τους έβαλε στο κόλπο με τις ευλογίες βεβαίως του Σαμαρά τώρα βγαίνει και αδειάζει τον τέως πρόεδρο του κόμματος που με τις πλάτες του διεκδικεί σήμερα την αρχηγία. 
Και σε ότι αφορά στα Σαμαρικά στελέχη που
τον ακολουθούν μικρό το κακό καθώς οι περισσότεροι από αυτούς την κρίσιμη στιγμή, το 2009, το ίδιο είχαν κάνει και με τον Καραμανλή σπεύδοντας να τον πουλήσουν για να δεθούν στο άρμα Σαμαρά αλλά σε ότι αφορά στους βουλευτές (Ασημακοπούλου, Κεδίκογλου, Μηταράκη, Σκρέκα κ.α) τι ξεπεσμός, να ακολουθούν τον Τζιτζικώστα και να τα δίνουν όλα και ο ίδιος δημοσίως να τους αδειάζει για την περίοδο διακυβέρνησής τους ...και να λέει π.χ ότι είπε και ο Σόιμπλε δηλαδή ότι δεν γίνανε Μεταρρυθμίσεις (εύγε κύριε Σκρέκα και κύριε Μηταράκη) ή ότι (ακόμα πιο βαρύ) ο Αντώνης Σαμαράς απέτυχε να πατάξει τη διαφθορά περιγράφοντας τον ως παθητικό στο μείζον αυτό θέμα. 

Αλλά το έχουμε πει πολλές φορές!!!!!!! Ο Τζιτζικώστας, ο πορφυρογέννητος αυτός είναι. “Γλύφει όταν έχει την ανάγκη και φτύνει όταν αισθανθεί ότι δεν του κάνεις”. Αυτό έχει δείξει η μέχρι τώρα, μικρή του πορεία, στην πολιτική.

Με τον Καραμανλή μέχρι πρότινος δήθεν μαζί του, μετά απέναντί του. Με την Ντόρα μαζί της, στις εσωκομματικές του 2009, τώρα την “αδειάζει” στο θέμα της Αντιπροεδρίας του ΕΛΚ (ενώ της είχε τηλεφωνήσει για τα συγχαρητήρια 2 φορές!!). Πολέμιος του Σαμαρά και της πολιτικής παρέας μέχρι χθες, υποστηριχτές του και συνοδοιπόροι αμφότεροι σήμερα στην πορεία προς την αρχηγία.

Τουτέστιν!!!!! Συνέπεια και πολιτικός ήθος είναι έννοιες που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του Τζιτζικώστα. 

Καλά του είπε ο έτερος υποψήφιος Άδωνης Γεωργιάδης. Πως είναι δυνατόν να θέλει να γίνει αρχηγός ενός κόμματος που ακόμα και τα καλά που έκανε ως κυβέρνηση να τα μηδενίζει;;;

Βέβαια και ο Άδωνης τα λέει τώρα αυτά για να του τραβήξει ψήφους από τους Σαμαρικούς ψηφοφόρους. Εάν την επαύριο υπάρξει δεύτερος γύρος, θα “γλύφει” και αυτός ...αυτόν που “έφτυνε”. Και από τέτοια ο Άδωνης ξέρει πολύ καλά... 

Από την άλλη, ο πορφυρογέννητος Τζιτζικώστας που ήδη πριν εκλεγεί συμπεριφέρεται αλαζονικά, θα αποδομήσει τον ίδιον τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του, για να δείξει ότι δεν έχει δεσμούς με το “παλιό”...Γιατί κάθε φορά το παλιό έχει ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάλογα με την περίσταση και τη χρήση.

Και ο Σαμαράς εκεί που είδε στο πρόσωπο του Απόστολου τη συνέχεια τη δική του και της “παράγκας” του, θα την “βρει” από τον ευεργετημένο μικρό πρίγκιπα. Ήδη την “βρίσκει”...

Και εκεί που επιζητούσε τη δικαίωσή του για τα όσα έκανε ως πρωθυπουργός θα δει και τον ίδιον τον Τζίτζι (ήδη τον βλέπει) και τους (πρώην) δικούς του να τον αποδομούν χωρίς έλεος. Τι πιο βαρύ πρέπει να πει, δηλαδή ο Τζιτζικώστας για τον Σαμαρά απ' το ότι απέτυχε και ως πρωθυπουργός στο έργο του και ως προς την διαφάνεια για να τον ρίξει “στα σκυλιά”;;;

Δεν πειράζει, όμως. Στην περίπτωση όμως του Αντώνη Σαμαρά ισχύει η παροιμία που λέει “τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται”.

Και την ίδια στιγμή ο πονηρός Τζιτζικώστας, ο οποίος κατεδαφίζει τον έναν μετά τον άλλον στην ευρύτερη κεντροδεξιά Παράταξη, στο δήθεν όνομα του νέου, προτείνει και συμβούλιο σοφών αποτελούμενο από τους πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς Εξωτερικών. Με άλλα λόγια, θέλει στο τραπέζι όλους αυτούς που μέχρι σήμερα... έχει αδειάσει, εξευτελίσει και αποδομήσει. 

Προφανώς γιατί πιστεύει ότι ως πανίσχυρος αρχηγός θα τους έχει υποχείρια!!!

Ο Mr. “όπου φυσάει ο άνεμος” Τζιτζικώστας, όμως, κάνει και κάτι άλλο. Στην προσπάθειά του να κάνει την αδυναμία του στιλ, δηλαδή, να απαντήσει στο ότι δεν είναι κοινοβουλευτικός καταργεί επί της ουσίας το κοινοβουλευτικό έργο στην πράξη, λέγοντας ότι αυτό είναι πλεονέκτημα καθώς η ΝΔ έχασε στην κοινωνία... Μιλάμε πάντα για την κοινωνία που δίνει εξουσία στη Βουλή...

“Τότε... να καταργήσουμε και το κοινοβούλιο και να μεταφέρουμε την πολιτική στα πεζοδρόμια”, όπως ενδεχομένως να επιθυμεί ο Τσίπρας για να περνάει ότι πιο αντιλαικό και σκληρό χωρίς αντιπαράθεση. Αυτό ονειρεύεται ο Τζιτζικώστας; το απόλυτο μπάχαλο;

Ας μη γελιόμαστε. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξυπηρετεί, τα μέγιστα, αυτή την κυβέρνηση και γι αυτό όσοι ΔΕΝ ψηφίζουν ΝΔ, τον θέλουν για αρχηγό. Το πολιτικό αφήγημα εκτός κοινοβουλίου του Τζιτζικώστα ταιριάζει απόλυτα στην παρούσα πολιτική συγκυρία. 
Ήτοι εξυπηρετεί τον Τσίπρα και τον Καμμένο, για να μακροημερεύουν, τη Χρυσή Αυγή για να εισπράξει από το μπάχαλο και το Ποτάμι για να πάρει Κεντροδεξιούς ψηφοφόρους μαζί με τον φίλο του Λεβέντη.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πορφυρογέννητος Τζιτζικώστας και γι αυτό στοχεύει σε δύο κατηγορίες ψηφοφόρων.

Στους εκτός ΝΔ, τους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων (τυχαίο;) και τους δυσαρεστημένους από τη ΝΔ. 

Γι αυτό προβάλει το δήθεν πλεονέκτημα του Αντι-κοινοβουλευτικού, έχει κάνει κολεγιά με προέδρους ομάδων ποδοσφαίρου ένας εξ αυτών ο Ιβάν Σαββίδης. Και βεβαίως όπως καλά γνωρίζουμε ο Τζιτζικώστας έχει κλείσει στο παρελθόν ...το μάτι στη Χρυσή Αυγή, επιπλέον έχει αδειάσει τον Σαμαρά που κυβέρνησε πρόσφατα αλλά και τον Καραμανλή, την Ντόρα και φυσικά τον Μεϊμαράκη και όποιον άλλο αποτελεί στόχο του..

Και τούτα γιατί ΔΕΝ πιστεύει στη Σύνθεση αλλά στη Διάλυση και ειδικότερα στο Διαίρει και Βασίλευε. 

Άλλωστε από κορώνες και στέμματα ξέρει ο Τζιτζικώστας!!!



Ινστρούκτορας
parapolitikaargolida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου