Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

23% ψεύτες!

Γονείς, μαθητές και επιχειρήσεις φροντιστηρίων πληρώνουν τις ιδεοληψίες των Τσίπρα, Μαρδά και Χουλιαράκη που θέλουν ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά φροντιστήρια, ενώ το εμφάνιζαν σαν απαίτηση της Κομισιόν.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.
Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής προς τους
εκπροσώπους του Τύπου, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ 23% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σημείωσε ότι αυτό δεν είναι κάτι που ζήτησε η Επιτροπή και ότι το Μνημόνιο δεν προβλέπει τίποτα για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Συνεχίζοντας, η Α. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι ο ΦΠΑ ήταν μέρος του νομοθετικού πακέτου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 14 Αυγούστου.
Τέλος, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι εκ πρώτης όψεως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν φαίνεται να αντιβαίνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Μεϊμαράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση»
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA. 
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. 
Η απόφαση της Γενική Γραμματεία Εσόδων για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά
Την ίδια ώρα, το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση φαίνεται να παραμένει ανοικτό. Η Γενική Γραμματεία Εσόδων εξέδωσε χθες εγκύκλιο, με την οποία παρατείνει κατά οκτώ ημέρες την προθεσμία υπαγωγής των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ. Η προσπάθεια που καταβάλλεται, είναι το μέτρο της επιβολής του ΦΠΑ να «παγώσει» με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για την έκδοση της οποίας, όμως, απαιτείται διακομματική συναίνεση.
Λουκέτο στο ιστορικό σχολείο «Μιχαλοπούλειον» λόγω ΦΠΑ 
Λουκέτο έβαλε ένα από τα πλέον ιστορικά ιδιωτικά σχολεία, το Μιχαλοπούλειον του Πειραιά, έπειτα από 83 χρόνια λειτουργίας. «Η απόφασή μας είναι οριστική» δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτηρίου, Ευάγγελος Πλαφουτζής.
Ο λόγος της απόφασης, όπως εξηγεί ο κ. Πλαφουτζής, είναι η οικονομική κρίση. «Η επιβολή του ΦΠΑ ήταν το κερασάκι στην τούρτα» σημειώνει, ενώ ήδη το εκπαιδευτήριο είχε δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση από τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο και το κλείσιμο των τραπεζών. Η διαρροή των μαθητών, πάντως, είχε ξεκινήσει νωρίτερα. «Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε 600 μαθητές. Η περυσινή χρονιά έκλεισε με 200» αναφέρει ο ιδιοκτήτης του σχολείου, γιος της ιδρύτριας, ο οποίος διευθύνει το εκπαιδευτήριο από το 1969.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου