Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το παρόν είναι η ΝΔ. Το μέλλον η Κεντροδεξιά


ΤΟ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ STATESMENΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις επιφυλάξεις, την απογοήτευση και το θύμο των πολιτών, είναι το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές. Ωστόσο σ’ αυτές τις εκλογές το λιγότερο που ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους είναι ποιο κόμμα θα κερδίσει. Αυτό που τη Κυριακή κρίνεται είναι αν απ’ τη κάλπη θα βγει κερδισμένη η Ελλάδα. Και υπό αυτή την έννοια η Νέα Δημοκρατία, ως φορέας αλλαγής και ιδεών που έρχεται για να ανατρέψουν ένα γερασμένο και εν πολλοίς κουρασμένο σύστημα, θα είναι το μόνο κόμμα που έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει τις εξελίξεις.
Άλλωστε είναι κοινή αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς μια οδυνηρή ήττα. Αυτό το κόμμα που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχει πλέον. Δεν διαθέτει ερείσματα στη κοινωνία. Κυριολεκτικά βρίσκεται στο κενό. Και μπορεί αυτό να αδικεί τη νέα ηγεσία του, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα την συνειδητοποιήσει τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγεί από νοοτροπίες και αντιλήψεις που έκλεισαν τον ιστορικό τους κύκλο. Το ΠΑΣΟΚ είναι παρελθόν. Το παρόν είναι η Νέα Δημοκρατία.
Θα είναι όμως και το μέλλον; Αυτό είναι το ερώτημα της επόμενης Δευτέρας, στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα χρειασθεί να απαντήσει δημιουργώντας το πλαίσιο σύγκλισης ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Το παρόν είναι η Νέα Δημοκρατία. Το μέλλον όμως είναι μια μεγάλη προοδευτική κεντροδεξιά, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και προοπτική. Μια κεντροδεξιά που θα αναχαιτίσει την άνοδο των άκρων και με βάση τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, θα βάλει τις βάσεις μιας πλατειάς συμμαχίας με άξονα τον κεντρώο πραγματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου