Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ένοχα μυχτικά, δεσμοί αίματος...

Σάλο προκαλεί στο διαδίκτυο η δεύτερη προδοσία του Αντώνη Σαμαρά στη ταλαίπωρη Νέα Δημοκρατία! 
Οι νεοδημοκράτες κλαίνε γοερά  στα καφενεία καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν πως είναι δυνατόν ο αρχηγός τους να έχει τόσα σκοτεινά "χρέη" από το παρελθόν.
Το άρθρο του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" αναπαράγεται με ταχύτητα φωτός στο διαδίκτυο.
Όπως όλα δείχνουν οι Σαμαράς-Συμπιλίδης οδηγούν τη ΝΔ σε ολοκληρωτική διάλυση!



9 Σεπτεμβρίου 1993. Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδηςανεξαρτητοποιείται και ρίχνει τη κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια ακατάληπτη δήλωση η οποία ήταν όλα τα λεφτά: «Το θέμα της Μακεδονίας μας δρομολογήθηκε (...) προς την κατεύθυνση της εθνικής τραγωδίας. (...) Το θέμα του ΟΤΕ, μετά μάλιστα από τις γνωστές περιπέτειες της ΑΓΕΤ, εγείρει τεράστια ερωτηματικά (...) Κύριε πρόεδρε, όλα τα παραπάνω με φέρνουν στην επώδυνη θέση να κάνω χρήση του συνταγματικού μου δικαιώματος και να προχωρήσω στην άρση της εμπιστοσύνης μου από την κυβέρνηση».
O Mητσοτάκης κατηγορεί τον Σαμαρά για τη πτώση της κυβέρνησής  του και αφήνει να εννοηθεί ότι τον ρίξανε συμφέροντα φωτογραφίζοντας τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Ενάμισι χρόνο μετά ο Συμπιλίδης με τον ιδρώτα να κυλάει στο πρόσωπό του μιλάει στο «Star» και στον Γιώργο Τράγκα για τη νύχτα πριν τη πτώση του Μητσοτάκη>
-Την πέρασα στο σπίτι των κουμπάρων μου με ψωμί και τυρί. Είχε προηγηθεί μια συνάντηση στο σπίτι του Στεφανόπουλου όπου ο Σαμαράς μας εξήγησε πως έχει η υπόθεση της Μακεδονίας…
Ο Τράγκας ξεκίνησε από χθες να προβάλει τη συνέντευξη-ντοκουμέντο στην εκπομπή του στο EXTRA 3, ξυπνώντας τους εφιάλτες της προδοσίας στο γαλάζιο στρατόπεδο. Αιτία το γεγονός ότι ο Συμπιλίδης κατεβαίνει υποψήφιος στο Κιλκίς με τη ΝΔ. Η  Βόζεμπεργκ γράφει χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter«Ο Συμπιλίδης υπέγραψε δήλωση μετανοίας ή το αδίκημα παραγράφηκε λόγω εικοσαετίας».
Η Συγγρού είναι ανάστατη, εκτός από τους μυημένους και τους γνώστες της ιστορίας σε βάθος. Η εξάρτηση Σαμαρά από τον Συμπιλίδη θυμίζει εκείνες της αμερικανικές ταινίες που περιγράφουν ένοχα μυστικά που έχουν να κάνουν με παιδικά τραύματα τα οποία ακολουθούν τους πρωταγωνιστές σ’ ολόκληρη τη ζωή τους. Συνήθως σεξουαλική κακοποίηση και τα σχετικά-βλέπε για παράδειγμα το Σκοτεινό Ποτάμι.
Στη περίπτωση του διδύμου Σαμαρά-Συμπιλίδη οι δεσμοί αίματος παραπέμπουν περισσότερο στο GoodFellas μια και τα ένοχα μυστικά που ενώνουν τους δύο άνδρες είναι άλλους είδους.
Φοβερό αν το καλοσκεφθείς. Παρότι έχουν περάσει 20 χρόνια από ένα γεγονός που συγκλόνισε τη ΝΔ και έστειλε τον Σαμαρά στην πολιτική απομόνωση, ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ αισθάνεται ότι "οφείλει" ακόμη στον Συμπιλίδη και τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια.
Αν ο αρχηγός ενός κόμματος που διεκδικεί  την εξουσία αισθάνεται ότι χρωστάει σ’ έναν βουλευτή του εξαιτίας μια παλιάς «ανεξιχνίαστης» ιστορίας γύρευε τι «οφειλές» έχει σε άλλα πρόσωπα πολύ πιο ισχυρά από τον Συμπιλίδη και τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα ήθελε να τις ξοφλήσει.
Μόνο να το σκεφθείς αηδιάζεις για το σαθρό πολιτικό σύστημα το οποίο την ώρα που η χώρα ζει μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή σπεύδει να φορτωθεί 400 σαπάκια αμερικανικά τανκς και να εξοφλήσει γραμμάτια  ενός (βρώμικου) παρελθόντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου