Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Ακούγοντας κανείς τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή, αλλά και τις χθεσινές ομιλίες του, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή και για τα Special Olympics, δυσκολεύεται να μην ανιχνεύσει ένα… γύρισμα σελίδας...

Ο Πρωθυπουργός σταμάτησε να πλατειάζει τον λόγο του. Εν μέρει, άφησε πίσω του και την απολογητική αφήγηση του τι πέτυχε το ΠΑΣΟΚ αυτόν τον χρόνο, μια αφήγηση προβληματική, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα βρίσκεται σε διάσταση με την εικόνα που έχουν οι Έλληνες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε γρήγορα και κοφτά. Επιλέγοντας έννοιες-συνθήματα. «Ατάκες», που μπορούν να χρησιμεύσουν πολλαπλά, τόσο ως «ξύλινοι τίτλοι» από τα ΜΜΕ, όσο και για να αποτυπωθούν στο ασυνείδητο μιας κοινωνίας που ακούει, επιεικώς οργισμένη.

Κυρίως όμως, ο Πρωθυπουργός δείχνει να επικεντρώνει τη ρητορική του στο μέλλον. Στο τι θα συμβεί «μετά». Μετά το Μεσοπρόθεσμο. Μετά το Μνημόνιο ΙΙ. Μετά την οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων.

Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χτίζει σταδιακά την επιχειρηματολογία των επόμενων εκλογών. Και προσδοκά να υπερβεί την αποδοκιμασία της κοινωνίας, προσφέροντας ένα χειροπιαστό όραμα.

Μια αλλαγή σελίδας που, σύμφωνα με το… παρασκήνιο, προέκυψε στο Καστρί, μετά από μια συζήτηση με τον αδελφό του Νίκο. Ως μόνη λύση για το φρενάρισμα μιας πορείας αυτοκαταστροφής. Για την Κυβέρνηση αλλά και για τον παπανδρεϊσμό…
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου