Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ξεριζώνει τα «σπλάχνα» της ΝΔ ο Σαμαράς

Η ώρα της αναμέτρησης του Αντώνη Σαμαρά με τα «σπλάχνα» της ΝΔ έφτασε: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβάζοντας τις μετρήσεις που έχει κάνει η Λ. Συγγρού για τις κινητοποιήσεις και τη συμπεριφορά των αρχι-συνδικαλιστών και με ....
το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα των εκλογών, αποφασίζει την οριστική ρήξη με ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος, αναλαμβάνοντας έτσι και το ρίσκο αυτής της επιλογής του.

Έπειτα από το μήνυμα – προτροπή προς τους αρχι-συνδικαλιστές να μην ψηφίσουν τη ΝΔ εάν επιθυμούν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, στο εσωτερικό του «γαλάζιου» συνδικαλιστικού κινήματος σήμανε συναγερμός. Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί και μέλος της ΝΔ, μέσω διαρροών προειδοποίησε με παραίτηση απειλώντας «Θεούς και Δαίμονες» μέσα στα γραφεία της Λ. Συγγρού.

Και εάν μέχρι χθες ο κ. Λυμπερόπουλος είχε την ευχέρεια να μπαινοβγαίνει στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού, η θέση του, πλέον, εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται ιδιαίτερα επισφαλής, αφού ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής έχει από το καλοκαίρι ένα ανοιχτό και βαθύ μέτωπο με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ασχολούνται με τον τουρισμό και είχαν βγει εξ’ αρχής απέναντι στις ακραίες κινητοποιήσεις των ταξίτζηδων.

Η παρέμβαση Σαμαρά ήταν η πρώτη μετά το «μισό αντάρτικο» της ΔΑΚΕ για την εργασιακή εφεδρεία και επί της ουσίας αποτελεί μία σαφή προειδοποίηση προς τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και όχι μόνον για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά έχουν ήδη κάνει τους υπολογισμούς τους και θεωρούν πως ενόψει των συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων -που ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν- η ΝΔ δεν έχει κανέναν λόγο να ταυτιστεί με τις ακραίες μορφές αντιδράσεων αλλά και με τη σκληρή γραμμή των αρχι-συνδικαλιστών που ούτως ή άλλως ελέγχονται στην πλειονότητά τους από το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς κατ' αυτόν τον τρόπο δείχνει να καλύπτει απόλυτα τα στελέχη του φιλελεύθερου "μπλοκ" του κόμματός του, τα οποία βρίσκονται σε μία συνεχή διαμάχη με τους συνδικαλιστές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Όπως εκτιμούν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχουν ανάγκη από ένα όσο το δυνατόν ήρεμο και νηφάλιο κοινωνικό κλίμα και όχι από κινήσεις και αντιδράσεις που μπορεί να στρέψουν τη μία εργασιακή ομάδα απέναντι στην άλλη.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Λ. Συγγρού είναι η διαπίστωση που έκανε στενότατος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στο άκουσμα ότι οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεχιστούν για μία ακόμη εβδομάδα: «Μέσα στην απελπισία και την κατάθλιψη ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει και τις απάνθρωπες συνθήκες με τα σκουπίδια. Αυτό είναι απαράδεκτο και μη ανεκτό»...
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου