Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ


Στο νομό Αργολίδας περιόδευσε την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης. Η ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που του επεφύλασσαν οι κάτοικοι, έφερε τον αέρα της νίκης στην Πελοπόννησο πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής. Φαινόμενο σύνηθες και στους υπόλοιπους νομούς που επισκέφθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».

Η αποδοχή του κόσμου κατά την άφιξή του στη Νέα Κίο ήταν εξαιρετική τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους φορείς. Ο κ. Τατούλης αρχικά επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο και αντάλλαξε γόνιμες απόψεις για τα ζητήματα του δήμου. Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της σωστής διαβίωσης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του τόπου, δυο θέματα που χρίζουν άμεσης λύσης. Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε : «Η επιχειρηματικότητα είναι πηγή ανάπτυξης και ευημερίας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, δεσμευόμαστε να σταθούμε στο πλευρό του επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στην περιφέρειά μας και να δώσει δουλειές στους συμπολίτες μας. για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τις σχετικές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, με σκοπό την ανοιχτή και διαφανή κατανομή πόρων προς τις επιχειρήσεις χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς». Υπογράμμισε, επίσης, ότι κεντρικός του στόχος είναι η ανάδειξη μιας εξωστρεφούς Πελοποννήσου γιατί οι πολίτες μοχθούν και αξίζουν ένα καλύτερο τόπο.

Κατόπιν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Κέντρο Θεραπείας Ατόμων με Αναπηρία στην Αργολίδα, όπου το προσωπικό και η Διοίκηση του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Π. Τατούλης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Τ. Χειβιδόπουλο συνάντησαν τον Πρόεδρο του κέντρου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις ανάγκες της μονάδας.

Ο κ. Τατούλης, συνομιλώντας με τον πρόεδρο, έκανε σαφές ότι μέσα από το πρόγραμμα δράσης του, προτεραιότητα είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας της Περιφέρειας, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με δυο τρόπους. Πρώτον με άρτια συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και δεύτερον με την αξιοποίηση όλων των περιθωρίων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει Ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών με Αναπηρία, προκειμένου να μη χρειάζεται να μετακινούνται αυτοπροσώπως σε καμία υπηρεσία της Περιφέρειας και ότι θα θεσπίσει Περιφερειακό Συνήγορο των Πολιτών με Αναπηρία.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφτηκε και άλλες μονάδες της Αργολίδας και η ημερήσια περιοδεία του έληξε με την προγραμματισμένη βραδινή ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «ΠΑΝΤΑΖΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου