Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συνδυασμός Τατούλη

«Περιστασιακή συμπαράταξη ετερόκλιτων προσώπων και ιδεών».

Ο κ. Τατούλης πριν αρχίσει να ροκανίζει τη καρέκλα του ευεργέτη του Κώστα Καραμανλή είχε τύχει μεγάλης και προνομιακής μεταχείρισης για διορισμούς σε αρχαιολογικές υπηρεσίες και χώρους και για χρηματοδοτήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους – Δήμους αθλητικά σωματεία, αδελφότητες, ναούς κ.λ.π.

Ήταν η εποχή που πίστευε ότι ο «κρατικοδίαιτος πολιτισμός» πρέπει να πεθάνει προς όφελος των χορηγών, δηλαδή του ιδιωτικού κεφαλαίου, των αγορών, αλλά έπραττε τα αντίθετα για να διαμορφώνει και προωθεί τις δικές του πελατειακές σχέσεις.

Αργότερα κατηγορούσε τη Ν.Δ. για πελατειακές σχέσεις!!

Αύξησε τη επιχορήγηση προς το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λόγω Λαμπράκη, ενώ μείωσε τις αντίστοιχες των Περιφερειακών κέντρων. Αυτά όμως με το αζημείωτο, για να τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής από τα έντυπα και τηλεοπτικά μέσα του συγκροτήματος μέχρι και σήμερα. Στην Αργολίδα όμως αρνήθηκε τη χρηματοδότη του Μυθολογικού Πάρκου στη Λέρνα!

Η πολιτική του, ως υφυπουργός Πολιτισμού, είχε στόχο την παράδοση του πολιτισμού στο κεφάλαιο των αγορών, των τραπεζών και των πολυεθνικών που θα παρέμβαιναν και θα καθόριζαν τι θα βλέπαμε και τι θα ακούγαμε, θα ήταν κυρίως οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα της νεολαίας και θα αναδείκνυαν ανθρώπους της τέχνης σύμφωνα με την αρεσκεία τους!!

Το ίδιο κάνει και σήμερα με τη στήριξή του στο αντιλαϊκό «μνημόνιο» και τα μέτρα σταθερότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδηγούν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή και σε τραγικά κοινωνικά αδιέξοδα.

Ο κ. Τατούλης όχι μόνο φέρθηκε αχάριστα προς το κόμμα που τον ανέδειξε και τον έκανε υφυπουργό, αλλά έχει και αυτός μεγάλη ευθύνη για την ήττα της Ν.Δ. με 11% διαφορά στις εκλογές του 2009!

Σήμερα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του Καρατζαφέρη και μερικών άλλων στελεχών της Ν.Δ. που τους τίμησε και τους έκανε δημάρχους, Νομάρχες κ.λ.π., επιδιώκουν να κερδίσουν την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Είναι αδιανόητο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ με τόση μεγάλη πλειοψηφία που διαθέτει σήμερα να μη στηρίζει ένα δικό του υποψήφιο και να καταλήγει στον κ. Τατούλη που έχει στο παρελθόν αναφερθεί πολύ απαξιωτικά τόσο για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και για τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ο πολιτικός μας πολιτισμός μας αποτρέπει να αναφερθούμε στους πολύ απαζιωτικούς χαρακτηρισμούς του.

Όσον αφορά τα λίγα στελέχη της Ν.Δ. που προσφέρουν τη στήριξή τους στον κ. Τατούλη, το μόνο που προσδοκούν και φιλοδοξούν, είναι να τους χαρίσει κάποια θεσούλα αν κερδίσει τις εκλογές!

Δεν υπάρχει αξιοπιστία για την εφαρμογή κοινού προγράμματος προς όφελος των πολιτών της Πελοποννήσου από τον Συνδυασμό τους.

Όλα αυτά τα στελέχη της Ν.Δ. που έχουν το ένα πόδι εκτός της παράταξης, την Κυριακή το βράδυ των εκλογών μαζί με τον κ. Τατούλη θα αντιληφθούν ότι η τυχοδιωκτική πολιτική μπορεί να στηρίζεται περιστασιακά από αρχηγούς κομμάτων και από διάφορους άλλους, ο λαός όμως θα τις καταδικάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου