Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κυριάκο ετοιμάσου

Η κυβέρνηση καταρρέει. Πνίγεται στα λάθη της, στις εμμονές της, στην ανικανότητά της, στην έλλειψη σχεδίου και κυρίως στην παντελή αίσθηση πατριωτικής διάθεσης. Ποτέ η αριστερά δεν ήταν πατριωτική και το απέδειξε τα τελευταία δύο χρόνια.

Ό,τι κι αν βγει από το Eurogroup, τη Σύνοδο Κορυφής ή την… Εαρινή Σύναξη των αγροφυλάκων η ουσία είναι ότι αυτές τις ημέρες γράφονται οι τελευταίες σελίδες της ιστορίας του Τσίπρα και της παρέας του. Δεν ξέρουμε αν η πτώση θα γίνει σύντομα ή θα πάρει μερικούς μήνες παράταση. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι όλα πιθανά. Από τις εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, μέχρι την αναβολή του πολιτικού τους θανάτου για αργότερα.

Όλα δείχνουν ότι ο Τσίπρας… τετέλεσται αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Η χώρα έχει συνέχεια, δεν βάζει λουκέτο επειδή θα φύγει αυτός. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει, να ορθοποδήσει, να αναστηθεί, να βρει το δρόμο της. Γι’ αυτό είναι ώρες ευθύνης, κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι η ώρα που πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να αρχίσει να προετοιμάζεται πυρετωδώς για να αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Και στη φάση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλούς διαχειριστές, αλλά σοβαρούς πολιτικούς που θα πάρουν στις πλάτες τους τη χώρα. Η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή ή όπως θα έπρεπε να φωνάζουμε όλοι «Κυριάκο ετοιμάσου».

Η μεγάλη πρόκληση του Μητσοτάκη είναι το επόμενο διάστημα που απομένει να φτιάξει μια ισχυρή ομάδα που θα μπορέσει να φέρει την ισορροπία που χρειάζεται η χώρα. Και στα οικονομικά αλλά και στα εσωτερικά μέτωπα, στην καθημερινότητα, στην ασφάλεια, στο μεταναστευτικό.

Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει ξεκινήσει η επιχείρηση ανασυγκρότησης της ΝΔ ή καλύτερα η μεταμόρφωσή της όχι απλά σε ένα κόμμα που θα πάρει την εξουσία αλλά που θα ξέρει και τι να την κάνει.

Είπαμε. Σε δύσκολους, σε κρίσιμους καιρούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη. Ούτε από τους πολίτες, ούτε από τους πολιτικούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλη η ΝΔ οφείλουν να μη διαψεύσουν τις προσδοκίες. Αυτή την ώρα χρειάζονται «Ταλιμπάν», στρατιώτες κι όχι λοχαγοί και στρατηγοί. Κανένας δεν περισσεύει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να φυγομαχήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου