Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πως σκοπεύει ο Τσίπρας να εγκλωβίσει τον Μητσοτάκη

Αντιμέτωπη με έναν μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία κι αν δεν ξυπνήσει τότε θα βγει ηττημένη από όλη αυτήν την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες. Η κυβέρνηση πλέον έχει ρίξει όλο το επικοινωνιακό βάρος στην προσπάθεια να πείσει τους πολίτες ότι επιστρέφουν λεφτά στους πλούσιους και τα παίρνουν από τους φτωχούς.
Και το ότι η Νέα Δημοκρατία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διαπλοκή και τους καναλάρχες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει όλη την προσπάθειά του στον να στοχοποιήσει τη ΝΔ και να την «κρεμάσει στα μανταλάκια».
Να συνδέσει τον Μητσοτάκη με τα κανάλια και με το παλαιό τηλεοπτικό τοπίο που είναι αλήθεια ότι δεν ήταν και το πιο τίμιο και καθαρό. Επίσης, θα επιχειρήσει το Μαξίμου να πείσει ότι η ΝΔ δεν θέλει το ΕΣΡ και κωλυσιεργεί προκειμένου να συνεχίζεται το καθεστώς ανομίας.
Είναι ένας εύσχημος τρόπος να ξεφύγει η κυβέρνηση από τα αδιέξοδά της και να φορτώσει το δικό της έγκλημα στην «αμαρτωλή» στο παρελθόν αξιωματική αντιπολίτευση. Και μη νομίζετε ότι δεν περνάει αυτό το κόλπο στον κόσμο. Αυτό θέλει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού και αυτό θα του προσφέρει ο πρωθυπουργός και η παρέα του.
Η αλήθεια είναι ότι και η ΝΔ έχει κάνει μεγάλα λάθη αυτή την περίοδο και σώθηκε από την απόφαση του ΣτΕ. Διότι όταν ακόμη και το Ποτάμι ή η Φώφη έχουν καταθέσει προτάσεις για το πώς θα ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο και η Πειραιώς λέει ότι θα το κάνει την επόμενη εβδομάδα, ε, αυτό δεν το λες «καλά αντανακλαστικά».
Ο κόσμος, καλώς ή κακώς, έχει στοχοποιήσει τη ΝΔ για το χάος που επικρατούσε. Έρχεται κάποιος σαν τον Παππά και λέει ότι θα το καθαρίσει. Ακόμη κι αν ο νόμος που έφερε είναι εκτός… νόμου, αυτό που μένει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πολεμήσει τη διαπλοκή και η ΝΔ κάνει τα πάντα για να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν. Αφήστε δε που ο Τσίπρας και η… Ξηροβασίλη εμφανίζονται ευαίσθητοι για τα παιδάκια και τους αρρώστους, ενώ ο Μητσοτάκης εμφανίζεται να νοιάζεται μόνο για το ποιοι θα πάρουν κανάλια και ποιοι όχι.
Η ΝΔ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και δεν πρέπει να περιμένει άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά αντί αυτής. Στην υπόθεση Καλογρίτσα, αν δεν ήταν ο Στουρνάρας για να βγάλει το πόρισμα για την Αττικής, θα είχαμε σήμερα πάρτι στα βοσκοτόπια της Ιθάκης.
Κι αν δεν ήταν τώρα οι δικαστές που τα πήραν στο κρανίο με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, πιθανότατα να κλαίγαμε για τα κλειστά κανάλια και να χαίρονταν ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη.
Η ΝΔ σύρεται πίσω από την ατζέντα οποιουδήποτε άλλου, όχι όμως, κάποιας δικής της πρωτοβουλίας. Ούτε για την υπόθεση του χρέους έχει ξεκαθαρίσει τι πιστεύει, ούτε για την επίσκεψη Ομπάμα έχει πει πολλά, ούτε για το μεταναστευτικό μας λέει τι θα κάνει και πως ενώ περιμένουμε το… γαλάζιο όνειρο για τα κανάλια.
Ας ξυπνήσουν, λοιπόν, γιατί ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος και έξυπνος. Και κάτι ακόμη. Όταν ο αντίπαλος βρίσκεται στα σχοινιά, δεν τον αφήνεις να πάρει ανάσα. Του πατάς το κεφάλι όταν μπορείς και πριν αναγεννηθεί.
ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου