Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ. ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ.
Πρέπει να κινηθούμε επειγόντως με τολμηρές μεταρρυθμίσεις σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκών θεσμών. Χρειαζόμαστε διαφορετικές εθνικές μεταρρυθμίσεις και κοινές μεταρρυθμίσεις για όλη την Ευρωζώνη. 
Πρέπει να καταπολεμήσουμε στρεβλώσεις των αγορών, κατακερματισμό των αγορών και ανεπάρκειες των αγορών σε όλους τους τομείς .
Οπότε να κρατήσουμε δύο έννοιες στο σημείο αυτό: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και Μεταρρυθμίσεις απ’ άκρου σε άκρο της Ευρώπης.
Υπάρχουν, βέβαια πολλοί στην Ευρώπη, και στα Δεξιά και στα Αριστερά του πολιτικού φάσματος, που μπερδεύουν την αρετή της σταθερότητας με την καθίζηση της στασιμότητας.
Πρέπει να πολεμήσουμε τον Λαϊκισμό, που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα…
Και πρέπει να καταπολεμήσουμε την απελπισία!
Για να είμαι ειλικρινής μαζί μας είμαι πολύ σκεπτικιστής για τις άμεσες  βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στην Ελλάδα. Δηλαδή για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Αλλά πρέπει να σας πω ότι την ίδια στιγμή, είμαι πολύ αισιόδοξος για τις μακροχρόνιες προοπτικές της χώρας μου.
Αναφέρομαι στους φυσικούς πόρους της χώρας. Αυτούς που εκμεταλλεύεται κι αυτούς που δεν εκμεταλλεύεται ακόμα…
Αναφέρομαι στο ανεπανάληπτο Τουριστικό δυναμικό της, αλλά και στην ηγετική θέση της στην Παγκόσμια Ναυτιλία.
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μεγάλη «πύλη» εμπορευμάτων, κεφαλαίων και επενδύσεων από και προς την Ευρώπη, από και προς την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και τον Ασιατικό κόσμο γενικότερα
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει αληθινό «προπύργιο» της Ευρώπης στην ταραγμένη Ανατολική Μεσόγειο και στην πάντα ανήσυχη Μέση Ανατολή. Προπύργιο της Ευρώπης! Όχι «Αχίλλειος Πτέρνα» της Ευρώπης…
Οι Έλληνες τα κατάφεραν πολλές φορές, σε πολλές, εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις κατά την ιστορική διαδρομή τους. Εδώ και χιλιετίες…
Είμαστε λοιπόν γνωστοί για την ικανότητά μας να τα καταφέρνουμε στα δύσκολα.
Κι ήταν αυτήν τη στέρεα πεποίθησή μου
ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει –
που ήθελα σήμερα, από δω,
να μοιραστώ μαζί σας,
φίλες και φίλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου