Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Θύελλα στη Νέα Δημοκρατία-Η ένσταση της Ρετσινά άνοιξε δρόμο και γι άλλες διαφωνίες

Θύελλα έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία όπου έχει δημιουργηθεί ένα καυτό παρασκήνιο και απειλούνται μαζικές αποχωρήσεις και αποχή απο τις εκλογες Οι αποκλεισμοί αλλά και ο συνολικός τρόπος λειτουργίας αυτες τις μέρες εχει δημιουργήσει τεράστια ένταση και τώρα πλέον όλοι μλάνε για περίεργες συμπτώσεις. Η 
δημοσιοποιηση του κειμένου της Κωσνταντίνας Ρετσινα που αποκλείσθηκε απο τις εκλογές για τυπικούς λόγους ανέδειξε το πρόβλημα που υπήρχε και τωρα πλεον η κατάσταση δεν είναι ελεγχόμενη αφού με την κίνηση των παραιτήσεων θελουν να δειξουν ότι το κόμμα δεν μπορει να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό της λειτουργίας ότι δεν βγήκε μια ανακοίνωση για τις ώρες και τις μέρες που θα γινόταν η καταθεση των αιτήσεων Το κειμενο της Κωσνταντινας Ρετσινά που έγινε αφετηρία εξελίξεων έχει ως εξής:
Ένσταση – Καταγγελία
Ρετσινά Κωνσταντίνα του Βασιλείου
Αριθμός δελτίου ταυτότητας: ΑΜ 340766
Διεύθυνση : Μαραθώνος 11 Ναύπλιο
Επάγγελμα: Ιδ. Υπάλληλος, Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών, Μέλος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Ν.Δ. και μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.
Προς: Τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) Αργολίδας.
Εν ΄όψει της διενέργειας των εσωκομματικών εκλογών των οργανώσεων της πανελλαδικής οργάνωσης του κόμματος της Ν.Δ. στις 22/03/2016 υπέβαλλα υποψηφιότητα τόσο για το αξίωμα του αντιπροσώπου (συνέδρου) της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αργολίδας στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. όσο και για το αξίωμα του υπευθύνου θεματικού τομέα δράσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης. Από τον χρόνο έναρξης υποβολής των υποψηφιοτήτων ήτοι από τις 17:00 ώρα της Δευτέρας 21/03/2016 μέχρι και την 20η ώρα της Τετάρτης 23/03/2016 ενώ είχα συμπληρώσει την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας υπεύθυνου θεματικού τομέα δράσης με όλα μου τα στοιχεία την είχα υπογράψει και είχα αφήσει κενό μόνο τον θεματικό τομέα επειδή δεν γνώριζα τον κωδικό αριθμό που έπρεπε να γράψω για να συμμετέχω ως υποψήφια στον θεματικό τομέα κοινωνικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό προσπάθησα κατ΄επανάληψη να έρθω σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΝΕΦΕ Αργολίδος, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό διότι δεν απάντούσαν στις κλήσεις μου. Παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις μου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αργολίδας δεν υπήρχε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής για να μου δώσει την πληροφορία που χρειαζόμουν προκειμένου να συμπληρώσω την αίτησή για την υποψηφιότητά μου στον θεματικό τομέα. Επιπλέον η Ν.ΕΦ.Ε. που είχε οριστεί για τη ΝΟΔΕ Αργολίδας δεν είχε προβεί σε καμια γνωστοποίηση και ανακοίνωση με την οποία θα καθοριζόταν ο χρόνος παρουσίας τους  στα γραφεία της ΝΟΔΕ έστω και κατά παρέκκλιση της βασικής εγκυκλίου για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών. Ήταν όλοι απόντες. Στις 23/03/2016 και περί ώρα 18:15 εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.ΕΦ.Ε.  Θεμιστοκλής Πλακοκέφαλος  μόνος του και κατά τις 22:00 ένα και μοναδικό μέλος της Ν.ΕΦ.Ε. ο Παναγιώτης Παπανικολάου.  Στις 20:00 ο αντιπρόεδρος της Ν.ΕΦ.Ε.  Θεμιστοκλής Πλακοκέφαλος προχώρησε μη έχοντας νόμιμη σύνθεση η Ν.ΕΦ.Ε. Αργολίδος στον έλεγχο των υποψηφιοτήτων. Την δική μου υποψηφιότητα την απέρριψαν όπως έμαθα προφορικά, επειδή δεν υπήρχε συμπληρωμένος ο κωδικός του θεματικού τομέα δράσης, όχι όμως από παράλειψή δική μου αλλά από έλλειψη ενημέρωσης  της Ν.ΕΦ.Ε. προς εμένα.
Η Ν.ΕΦ.Ε. όφειλε σύμφωνα με τη βασική εγκύκλιο άρθρο 22, παρ. 5 όχι μόνο μου γνωστοποιήσει τον κωδικό του κ τομέα αλλά να με καλέσει να τον συμπληρώσω πριν την παρέλευση της προθεσμίας.
Βασική υποχρέωση της Ν.ΕΦ.Ε ήταν να παρευρίσκεται κάποιο μέλος κατά το χρόνο υποβολής των υποψηφιοτήτων. Ώστε να ενημερώνει και να ελέγχει της αίτηση υποψηφιότητας εκάστου μέλους άρθρο 22 παρ 1.2.1 και 1.2.2.
Επίσης η Ν.ΕΦ.Ε. όφειλε το αργότερο την 22:00 ώρα της Τετάρτης 23/03/2016 να αναρτήσει σε εμφανές σημείο των γραφείων της Νομαρχιακής Οργάνωσης τις δέκα (10) ξεχωριστές καταστάσεις υποψηφίων ανά θεματικό τομέα ώστε να μπορεί να λάβει γνώση ο καθένας που έχει νόμιμο συμφέρον και να υποβάλλει την οποιαδήποτε ένσταση .
Μέχρι και ώρα 17:00:00 της Πέμπτης 24/03/2016 τέτοιος πίνακας δεν αναρτήθηκε από τη Ν.ΕΦ.Ε. στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής και δεν  υπήρχε κανένα μέλος για την παραλαβή των ενστάσεων. Το ότι η Ν.ΕΦ.Ε. δεν συγκροτήθηκε νόμιμα αποδεικνύεται και από τους τελικούς πίνακες των υποψηφίων τους οποίους υπογράφει μόνο ο αντιπρόεδρος, χωρίς υπογραφή λοιπών μελών. Επίσης έλαβα γνώση ότι παρόν στον έλεγχο των υποψηφιοτήτων ήταν και Ιωάννης Μαλτέζος   Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνοντας και ο ίδιος τη μη νόμιμη συγκρότηση της Ν.ΕΦ.Ε Αργολίδας γράφοντας ιδιοχείρως χωρίς να ζητήσει τη νόμιμη συγκρότησή της, αλλά αντιθέτως συμμετείχε  στον έλεγχο των υποψηφιοτήτων ο ίδιος πολλούς από τους τελικούς πίνακες υποψηφίων. Επιπλέον πληροφορήθηκα ότι παρέλαβε ο Ιωάννης Μαλτέζος όλες τις υποψηφιότητες και τους τελικούς πίνακες υποψηφίων τα οποία και μετέφερε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Επειδή ενίσταμαι τόσο για την προφορική απόρριψη της υποψηφιότητας μου και για τη διαδικασία συγκρότησης του συγκεκριμένου οργάνου της Ν.ΕΦ.Ε. ζητώ να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά μου  ώστε να μπορέσω να συμμετέχω στις εσωκομματικές εκλογές και να αρθεί με οιονδήποτε νόμιμο τρόπο η οποιαδήποτε παράτυπη πράξη ή παράλειψη της Ν.ΕΦ.Ε.


                                                                Η ενιστάμενη


                                                       Κωνσταντίνα Ρετσινά
http://www.argolikianaptiksi.gr/2016/03/blog-post_617.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου