Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS

Πότε θα πολεμήσει για την Ελλάδα και την παράταξη ο Μητσοτάκης;

Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει. Η χώρα βρίσκεται σε διαρκή πολιορκία προβλημάτων και τα γεγονότα δεν αφήνουν τους πολίτες να πάρουν ανάσα. Το προσφυγικό φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των ανίκανων κυβερνώντων οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν έλεγχαν τίποτε από την αρχή. Η διαρροή προσχεδίου της Συνόδου Κορυφής που λέει ότι οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να κλείσουν τη βαλκανική δίοδο, δηλαδή να σφραγίσουν τα σύνορά τους μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατόπεδο, επιβεβαιώνει την τραγωδία που έρχεται.

Σε αντάλλαγμα, λέει το προσχέδιο, θα δοθεί η
μέγιστη βοήθεια στην Ελλάδα για να τα βγάλει πέρα μόνη της. Εννοείται χρηματοδότηση και χαλάρωση της σκληρής λιτότητας, όμως, αν δεν ελεγχτούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών τότε το 1 εκατ. μουσουλμάνων που εκτιμάται ότι θέλει να φύγει για την Ευρώπη, θα μείνει στην Ελλάδα. Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ δυσμενή εξέλιξη η οποία ουσιαστικά βάζει σε δεύτερη μοίρα τις αποφάσεις της σύσκεψης των αρχηγών. Τους ξεπερνούν οι εξελίξεις εν ολίγοις.

Στο εσωτερικό μέτωπο η θύελλα δε λέει να κοπάσει. Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, τα οικονομικά δεν πάνε καλά, ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και περιμένει τα νέα μέτρα. Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση συνεχίζει τον πόλεμο με όλους και η σύγκρουση με τη λεγόμενη διαπλοκή είναι σίγουρο ότι δεν θα βγει σε καλό για κανέναν. Όταν ο Ψυχάρης που ψυχορραγεί βγάζει θέμα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και απειλεί δικαστίνα για να ανοίξει υπόθεση, και δεν παραιτείται, τότε έχουμε να δούμε πολλά άλλα ακόμη.

Μπορεί ο Ψυχάρης να μην έχει δίκιο, αλλά οι αποκαλύψεις του για το τι του ζήτησε ο Τσίπρας και οι υπόνοιες για αποδείξεις που έχει δημιουργούν νέα δεδομένα στη μάχη αυτή. Ακόμη περισσότερο όταν στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλοι εκδότες, κι άλλοι υπουργοί.

Την ίδια στιγμή ο πόλεμος κατά του Σαμαρά συνεχίζεται από διαπλεκόμενα χαλκεία που παίζουν βρόμικο παιχνίδι γιατί είναι και οι ίδιοι βρόμικοι. Στο λιμάνι υπάρχει ακόμη πολύς… βούρκος, θα πήξουμε στη λάσπη.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, η Ελλάδα διαλύεται, η χώρα είναι σε αναστάτωση, η ΝΔ βάλλεται μέσω των επιθέσεων στον Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… ατάραχος. Σα να μη συμβαίνει τίποτε συνεχίζει να ακολουθεί την τακτική του «ώριμου φρούτου». Περιμένει πότε θα πέσει ο Αλέξης για να αναλάβει ο ίδιος. Και προσεύχεται μέρα – νύχτα να περάσει ο Τσίπρας τα σκληρά μέτρα και να φάει την κρυάδα του προσφυγικού ώστε αυτός να έρθει άνετος κι ωραίος. Για να ακριβολογούμε θέλει να γίνει… διαχειριστής του χάους. Πρωθυπουργός μιας κατεστραμμένης Ελλάδας αφού θα έχει αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να την διαλύσει κι αυτός θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Ασφαλώς πρόκειται για μια λάθος τακτική που δεν έχει να προσφέρει τίποτε ούτε στη ΝΔ ούτε στην πατρίδα. Μεγάλο λάθος κάνει ο Κυριάκος, δεν τον συμβουλεύουν καλά. Όπως δεν τον συμβουλεύουν καλά όταν του λένε να μην καλύψει τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά από τις ανοίκειες επιθέσεις «γελοίων υποκείμενων» που έχουν κάνει κολεγιές με άλλους διαπλεκόμενους και παίζουν παιχνίδια. Θα συνεχίσουν να χτυπάνε τον Σαμαρά με τιμολόγια και άλλες βλακείες αυτοί που τα παίρνουν απλώς «μαύρα».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ένα εγκληματικό λάθος με το να μη βάζει το χέρι του στη φωτιά. Άλλωστε οι μεγάλοι ηγέτες γίνονται τέτοιοι όταν ρισκάρουν να καούν για το καλό της πατρίδας και της παράταξης. Αν ο Κυριάκος αφήσει τους εχθρούς να ελέγξουν τη ΝΔ θα τους βρει μπροστά του. Κι αν αφήσει την Ελλάδα να καταστραφεί θα το βρει κι αυτό μπροστά του. Δεν είναι αργά να στρίψει το καράβι πριν πέσει στο παγόβουνο. Και να θυμάται: Έγινε αρχηγός χάρη στον Σαμαρά. Αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός ας κάνει αυτό που έκανε ο Σαμαράς. Να ριχτεί στη φωτιά, να θυσιαστεί γιατί η χώρα δεν μπορεί να τον περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου