Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ψάχνουν στελέχη για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος μέσω αγγελίας στη ΝΔ!!!- Το να έχεις μεταπτυχιακό δεν σημαίνει ότι ξέρεις και πώς λειτουργεί η αγορά-Παλικάρια συμμαζευτείτε απλή λογική χρειάζεται ΜΟΝΟ

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΝΔ ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητεί υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας που θα διαμορφώσουν το κυβερνητικό του πρόγραμμα και μένουμε με το στόμα ανοικτό.
Γιατί καλές κι επικοινωνιακές αυτές οι προσπάθεις αλλά χωρίς πραγματική ουσία. Γιατί αν φτάσαμε στο σημείο να μη γνωρίζουμε ποιοί από τους επιστήμονες της αγοράς ασπάζονται την ιδεολογία μας, τότε σίγουρα κάτι πάει στραβά σε αυτό το κόμμα. 
Αλλά ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζει η Κεντρική Διοίκηση και ο κύριος Αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης που απευθύνει τη σχετική πρόσκληση, σίγουρα τους γνωρίζουν οι επιστημονικοί
φορείς. Ρωτήθηκαν άραγε αυτοί πριν την... "αγγελία";
Η ανοικτή πρόσκληση έχει αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα του κόμματος και η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους είναι σε 7 μέρες (δηλαδή Τρίτη 23 Φεβρουαρίου).
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακή εμπειρία σε έναν συγκεκριμένο τομέα πολιτικής και να έχουν πραγματοποιήσει ή συντονίσει σχετικές θεματικές έρευνες. Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά:

«Μετά την τοποθέτηση ως Γραμματέα του Γιώργου Στεργίου και τις πρώτες ενέργειες για την οργάνωση της Γραμματείας Προγράμματος, η Νέα Δημοκρατία προχωρεί σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιστήμονες υψηλού επιπέδου για την καλύτερη προετοιμασία του κυβερνητικού της προγράμματος. Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να περιοριστεί στη γνώμη μόνο των γνωστών κομματικών στελεχών, η συμβολή των οποίων θα είναι ούτως ή άλλως πολύτιμη. Θέλει να κάνει ένα άνοιγμα στο Πανεπιστήμιο, στην Αγορά, στην Κοινωνία των Πολιτών.
Σε αξιόλογους Έλληνες οι οποίοι θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος, αξιοποιώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.
Τα χρονικά περιθώρια μπορεί να αποδειχθούν στην πράξη στενά και γι’ αυτό απόφασή μας είναι να κινηθούμε με ταχύτητα. Πάνω απ’ όλα όμως, μας ενδιαφέρει να μείνουμε μακριά από τις λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες του ΣΥΡΙΖΑ και να προσφέρουμε με το πρόγραμμά μας την ελπίδα της αλήθειας».
Καλά όλα αυτά κύριε Αντιπρόεδρε, αλλά αρκεί ένας ή δύο μεταπτυχιακοί τίτλοι για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ;
Μήπως πρέπει να εξετασθεί και η ιδεολογία των μετεχόντων στην προσπάθεια;
Πώς θα εμπιστευθεί κανείς κάποιον με ένα τσουβάλι μεταπτυχιακούς τίτλους αλλά δεν είναι φιλελέυθερος και ασπάζεται θεωρίες τύπου Βαρουφάκη; Γιατί και ο... Γιάν(ν)ης από πανεπιστημιακούς τίτλους και γλώσσες "σκίζει".
Έτσι δεν εντυπωσιασθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και τώρα βαράει το κεφάλι του;
Και μια απορία: Για το πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τι μεταπτυχιακό χρειάζεται; Δεν ρωτάμε και εκείνους που είναι μέσα στη ζώσα οικονομία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου