Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ  Η  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΡΙΑ             ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΣΙΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ. ΤΟΣΗ ΕΝΔΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ(-ΕΣ) ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ? ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Η ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΙΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ?

Με μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά κομματικά δεδομένα διαδικασία, που παράλληλα είναι ενδεικτική της βούλησης των Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη να ανοίξουν τις πόρτες του κόμματος και σε στελέχη που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα περνούσαν ούτε απέξω από τα γαλάζια γραφεία, επιχειρεί η Ν.Δ. να εμπλουτίσει τις ομάδες στελεχών που θα διαμορφώσουν το νέο κυβερνητικό της πρόγραμμα.
Πώς; Μέσω αγγελίας!
Για να ακριβολογούμε μέσω δημόσιας πρόσκλησης προς όσους επιθυμούν (υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν μεταπτυχιακό αλλά και 5ετή προϋπηρεσία στον τομέα τους) να μετάσχουν στη διαδικασία συγγραφής του νέου προγράμματος της ΝΔ.
Με απλά λόγια, η νέα ηγετική ομάδα του
κόμματος ανοίγει τις διαδικασίες και, ταυτόχρονα, βρίσκει έναν εύσχημο τρόπο να βάλει στο περιθώριο τα παραδοσιακά κομματικά στελέχη που επί δεκαετίες ίσως βρίσκονται στις ίδιες πάντα θέσεις. Το αναγνωρίζει, άλλωστε, στη δήλωσή του και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος για το πρόγραμμα Κ. Χατζηδάκης, όταν τονίζει πως «η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να περιοριστεί στη γνώμη μόνο των γνωστών κομματικών στελεχών, η συμβολή των οποίων θα είναι ούτως ή άλλως πολύτιμη. Θέλει να κάνει ένα άνοιγμα στο Πανεπιστήμιο, στην Αγορά, στην Κοινωνία των Πολιτών. Σε αξιόλογους Έλληνες οι οποίοι θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος, αξιοποιώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές».
Η αγγελία:
Η Νέα Δημοκρατία αναζητεί υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας που θα διαμορφώσουν το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό ακαδημαϊκό τίτλο, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, υψηλή επικοινωνιακή δεξιότητα και να έχουν:
Τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα πολιτικήςΠραγματοποιήσει ή συντονίσει σχετικές έρευνες πολιτικήςΣυμβουλευτική εμπειρία προς το ελληνικό ή άλλα κράτη
Προτεραιότητα για την επιλογή θα έχουν όσοι εκπληρώνουν σωρευτικά τα παραπάνω κριτήρια.
Η εργασία τους θα περιλαμβάνει:
Τη συμμετοχή σε θεματικές ομάδες εργασίαςΤην εκπόνηση προγραμματικών θέσεωνΤη συγγραφή κειμένων που θα συμπεριληφθούν στο τελικό παραδοτέο
Η εργασία θα είναι σε εθελοντική βάση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι σε θέση να διαθέτουν 8-10 ώρες την εβδομάδα σε αυτή.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδαhttp://nd.gr/empeirognomones. Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικό βιογραφικό, αναφορά σε συγκεκριμένο θεματικό αντικείμενο εξειδίκευσης, καθώς και κείμενο 500 λέξεων που να αιτιολογεί το ενδιαφέρον τους.
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 23 Φεβρουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου