Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Μόνο τον μοναχό Αρσένιο δεν πρότεινε ο Καραμανλής για το ΕΣΡ!

Ο σκιώδης πρωθυπουργός και οι κολλητοί που τοποθετούνται στο ευαίσθητο όργανο
Μόνο τον μοναχό Αρσένιο δεν πρότεινε για το ΕΣΡ-πρώτη φορά αριστερά-ο σκιώδης πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Το ρεπορτάζ από τον προσωπικό ιστότοπο του δημοσιογράφου Σεραφείμ ΚοτρώτσουAnatropinews είναι απολαυστικό με την παρέλαση των καραμανλικών που ετοιμάζονται να διορισθούν στο ΕΣΡ να μην έχει προηγούμενο:
Σε «ειδική αποστολή» να πετύχει συμφωνία στα πρόσωπα που
θα συγκροτήσουν το νέο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επιδίδεται ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που φέρεται ότι έχει συγκροτήσει και έναν πρώτο κατάλογο υποψηφίων.
Σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των κομμάτων τις προηγούμενες μέρες ο κ. Βούτσης παρουσίασε εννέα πρόσωπα που πιθανολογεί ότι μπορεί να αποσπάσουν τη συμφωνία 4/5 που χρειάζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι : Λαοκράτης Βάσσης συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Γιάννης Τζανετάκος ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και υποψήφιος της ΝΔ για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς επί Κώστα Καραμανλή, Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος και πρώην υπηρεσιακός υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο Γιώργος Πλειός καθηγητής ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.
Επίσης ο δημοσιογράφος Κώστας Αγγελόπουλος -που διατηρεί παραδοσιακά καλή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή– ο καθηγητής επικοινωνίας και πολιτισμού Βασίλης Καραποστόλης, η Φάνη Πετραλιά δημοσιογράφος και γραμματέας μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης και πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤΑντώνης Μακρυδημήτρης – έχει διατελέσει εκ των στενότερων συμβούλων του Κώστα Καραμανλή και κάμποσες φορές υπηρεσιακός υπουργός- και ο Καθηγητής Ανδρέας Νοταράς.
Από τις μέχρι τώρα επαφές του κ. Βούτση με τα κόμματα διαφαίνεται συναινετική διάθεση από ΝΔ, Ποτάμι και το κόμμα του Λεβέντη ενώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) αντιδρούν με τα προτεινόμενα πρόσωπα ως εντασσόμενα στον άξονα «ΣΥΡΙΖΑ – Καραμανλικών».
Η ανάδειξη νέου ΔΣ στο ΕΣΡ προς αντικατάσταση του υφιστάμενου – υπό την προεδρία της Λίνας Αλεξίου ,μητέρας της πρώην προέδρου της Βουλής – είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει ο νόμος για τις άδειες των καναλιών.
Η σύνθεση και εκλογή του ΕΣΡ
Το ΔΣ του ΕΣΡ αποτελείται από εννέα μέλη εκ των οποίων ένας αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και ένας αντιπροέδρου.
Τα μέλη του συμβουλίου εκλέγονται ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής και επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εφόσον υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον τεσσάρων πέμπτων. Η θητεία των μελών του συμβουλίου είναι τετραετής και ανανεώνεται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας του.
Αυτό δεν ισχύει για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο οι οποίοι διορίζονται για πλήρη θητεία. Τα μέλη του ΕΣΡ δεν μπορούν να επιλέγονται για περισσότερες από δύο θητείες και σε περίπτωση θανάτου ή παραίτησης ενός από αυτών, νέο μέλος επιλέγεται και το αντικαθιστά.
Ε, ρε τι ψήφισαν οι αξούριστες Συριζοπούλες και τι τους έλαχε!
kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου