Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μόνο ο Άδωνις μπορεί να διώξει τη λαίλαπα του Τσίπρα

Υπό κανονικές συνθήκες, ένας πρόεδρος της ΝΔ, έστω και μεταβατικός, που διεκδικεί ξανά τη θέση και που θέλει να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους νεοδημοκράτες στις κάλπες τι θα έκανε;
Θα έκανε σκληρή αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που καταρρέει. Θα χτυπούσε σαν το χταπόδι τον Αλέξη Τσίπρα για τα μέτρα που φέρνει και για μια ακόμη καταστροφική διαπραγμάτευση που ολοκλήρωσε. Γενικώς θα έκανε συνεχώς ερωτήσεις στη Βουλή, παρεμβάσεις στην κοινωνία, ανακοινώσεις για κάθε κρίσιμο θέμα που βγαίνει στη δημοσιότητα.
Όλα αυτά θα τα έκανε ένας κανονικός πρόεδρος αλλά όχι ο Μεϊμαράκης. Και βεβαίως όχι ο Τζιτζικώστας που είτε μιλάει είτε όχι μοιάζει με «παρείσακτο» που κανείς δε δίνει σημασία στην πολιτική του άποψη.
Αλλά ο Μεϊμαράκης; Ο νυν πρόεδρος που πρέπει να
κρατά τον... πυρσό της σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής που πρέπει να ακολουθείται αυτές τις ημέρες που είναι; Που βρίσκεται; Και τι λέει στις περιοδείες που κάνει ανά την Ελλάδα; Θα μπορούσε, όποιος παρακολουθεί την προεκλογική του εκστρατεία να τον χαρακτηρίσει ως τον «βέρο» νεοδημοκράτη που θα διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία. Αυτός που είναι στρατιώτης της παράταξης για 40 χρόνια θα βάλει ταφόπλακα στο κόμμα και θα εγκαταστήσει στην εξουσία το σύστημα Τσίπρα για άλλα 10 χρόνια.
Την ώρα που γίνεται χαμός σε όλα τα μέτωπα η ΝΔ ρίχνει τον ύπνο του δικαίου. Χαλαρά, μην ξυπνήσει κανείς εκεί στη Συγγρού. Ένα διαλυμένο κόμμα που είναι απλά καλεσμένο στο πάρτι του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποκαλύπτονται σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία; Μια ανακοινωσούλα και καθάρισαν.
Παίρνει τα σπίτια του κοσμάκη... η πρώτη φορά αριστερά; Η ΝΔ κάνει μια μικρή παρέμβαση μετά από ώρες και τελειώνει εκεί το θέμα. Που είναι η ηγεσία; Που είναι οι βουλευτές; Που είναι οι ειδήμονες της ΝΔ που θα μπορούσαν να πουν δύο σοβαρές κουβέντες;
Τρώνε ξύλο οι αγρότες; Και τι έγινε; Η ΝΔ τους έχει ξεχάσει. Θα τους θυμηθεί ξανά ο Μεϊμαράκης στις εκλογές; Που είναι η αγροτική πολιτική της δεξιάς παράταξης;
Φέρνει η κυβέρνηση νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων τσακίζει και τους οινοπαραγωγούς; Ε και τι έγινε; Η ΝΔ έχει ήδη... γίνει ντίρλα από τα κρασιά που έχει πιει για να ξεχάσει ότι δεν υπάρχει στην κοινωνία;
Για να μην πούμε για το μεταναστευτικό όπου ο Μεϊμαράκης ανακαλύπτει ξανά την σύμπλευση με την κυβέρνηση, έχει απολέσει παντελώς τις αξίες του κόμματος και δεν έχει καταθέσει ούτε μια σοβαρή πρόταση.
Γενικώς ένα κόμμα που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της ανατροπής της χειρότερης κυβέρνησης στη Μεταπολίτευση απλά δεν υπάρχει με σφραγίδα Μεϊμαράκη. Και κάπως έτσι, με κοιμισμένους Νεοδημοκράτες θα πάει να εκλεγεί την Κυριακή με καμιά 80αριά χιλιάδες ψηφοφόρους και θα βγει να πανηγυρίζει κιόλας. Τι κατάντια.
Αλλά πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Μεϊμαράκης και η χαζοχαρούμενη αντιπολίτευση που κάνει είναι αποτέλεσμα μιας διαπλεκόμενης, ερμαφρόδιτης σύμπλευσης του καραμανλικού στρατοπέδου με τον Τσίπρα. Άλλωστε, ποιος συγκυβερνά αυτή τη στιγμή μαζί με τον Αλέξη και τον Καμμένο; Οι Καραμανλικοί που έχουν πάρει πόστα σε κρίσιμους τομείς, μηδέ εξαιρουμένου του Προεδρικού Μεγάρου. Αυτή η χαλαρή συμπεριφορά απέναντι στον Τσίπρα τους τελευταίους δέκα μήνες είναι αποτέλεσμα υπόγειων διεργασιών για να μείνει αλώβητη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να μείνει μικρή και αποδυναμωμένη η αξιωματική αντιπολίτευση.
Αλλά για να πούμε και μια αλήθεια, ο Μεϊμαράκης έχει καταφέρει κάτι σημαντικό. Να είναι πειθήνιο όργανο του καραμανλισμού (όχι του παλαιού και καλού Καραμανλή, του... άλλου της Ραφήνας) και ταυτόχρονα να είναι και αγαπημένο παιδί του μητσοτακισμού. Μια χαρά εκπρόσωπος δηλαδή ενός συστήματος που θέλει να κρατήσει πίσω τη ΝΔ, να μην την αλλάξει, να μην τη δυναμώσει και το κυριότερο: Να την απομακρύνει από τις βασικές αξίες μιας δεξιάς παράταξης που μοναδικό στόχο θα πρέπει να έχει πώς θα βελτιώσει τη ζωή των πολιτών όχι πώς θα κατακτά την εξουσία χωρίς να ξέρει τι να την κάνει. Και που όταν θα είναι στην αντιπολίτευση να κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης κι όχι να γίνεται το «γιουσουφάκι» του κάθε ανίκανου Τσίπρα.
Όσο κι αν φαίνεται να συγκρούονται Μεϊμαράκης με Τζιτζικώστα είναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο. Εκπρόσωποι ενός αποθανόντος καραμανλικού συστήματος που έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς στη ΝΔ αλλά δεν... πληρώνει ούτε ΕΝΦΙΑ. Μια Νέα Δημοκρατία που θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια να είναι έτσι δεν έχει καμιά τύχη.
Με εκπροσώπους οικογενειών, με «κολλητούς», με απολιτίκ υποψηφίους και με μια συμπεριφορά που δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που όλοι ξέρουν και θέλουν από τη ΝΔ, δηλαδή ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας, με ιδέες και φαντασία, ένα είναι σίγουρο: Ότι το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά μέσω του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι για πολλά χρόνια κυρίαρχο.
Και τελικά αν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, ο μόνος που κάνει αντιπολίτευση όπως αξίζει στη ΝΔ είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Επειδή έχει αιρετικό λόγο, επειδή είναι σκληρός και τα λέει χύμα, τα συστήματα που κάνουν κουμάντο στο κόμμα επιχειρούν να τον περιθωριοποιήσουν. Ευτυχώς, αυτοί έχουν τους μηχανισμούς μαζί τους, ενώ ο Άδωνις τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου