Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΝΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ



ΒΙΝΤΕΟ-ΡΟΜΠΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ! Βενιζέλος: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς -Τόσκας: Εγώ δεν ξέρω από αυτά
Αγριος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, όπου συζητούνταν η αντικατάσταση του επικεφαλής των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ..

Σε κάποια στιγμή πήρε το λόγο ο κ. Βενιζέλος ο οποίος είπε για τον κ. Τόσκα: «Τον γνώρισαν ως
στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην πόρτα του κ. Μπεγλίτη (σ.σ. πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, στις κυβερνήσεις Παπανδρέου) και τώρα τον ξανασυναντώ ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ως σύμβουλος του Μπεγλίτη έπαιζε ρόλο στις μετακινήσεις αξιωματικών».

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε αμέσως μετά ο κ. Τόσκας λέγοντας: «Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι ούτε με στικάκια, ούτε με υποβρύχια», με τον κ. Βενιζέλο να του απαντά ότι αυτό είναι πολιτική αλητεία. «Είστε πολιτικά ανήθικος, αυτή η ιστρία μόλις ξεκίνησε και θα έχει βάθος, δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναλυτικά ο διάλογος
Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου για το αν γνωρίζει σε ποια υπηρεσία θα μετατεθεί ο κ. Σταυρόπουλος, απάντησε αρνητικά. «Ήρθατε εδώ και αναφέρεστε με υπαινιγμούς κατά του κ. Σταυρόπουλου αλλά δηλώνετε άγνοια για την υπηρεσιακή του διαδρομή. Θα έπρεπε να ξέρετε», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Νίκος Τόσκας: «Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω και δεν σας καταλαβαίνω…»

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σας ξέρω από παλιά πολύ καλά…»

Ν Τόσκας: «Και εγώ σας ξέρω πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε…»

Ευ. Βενιζέλος: «Εγώ σας γνώριζα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη και τώρα με την υπουργοποίηση ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ . Τότε ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη ξέρατε που θα πάει ο κάθε αξιωματικός και σήμερα δεν γνωρίζετε την υπηρεσιακή διαδρομή του κ. Σταυρόπουλου;»

Ν. Τόσκας: «Δεν γνωρίζω, θα ήταν παράβαση καθήκοντος. Εγώ δεν ξέρω ούτε από στικάκια ούτε από υποβρύχια…»

Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς, πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής σας διαδρομής που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό ενώ παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και όπου σας συμφέρει λέτε δεν ξέρω».

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση λύνοντας την συνεδρίαση.

«Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει εδώ. Καταψηφίζω την πρόταση για τον κ. Αναστασάκο γιατί λειτουργείτε με τρόπο θεσμικά αναξιόπιστο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Συνέχισαν και εκτός συνεδρίασης

Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό από εσένα, ήταν βαριά προσβολή. Αλλο η πολιτική αντιπαράθεση, άλλο τέτοια επίθεση σε ηθικό επίπεδο. Εχω πέσει από τα σύννεφα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Νίκο Τόσκα, με τον υπουργό να του απαντά «Δεν ήθελα να σε θίξω σε ηθικό επίπεδο, αν θεωρήθηκε ότι αυτό που είπα έχει να κάνει με σκάνδαλα, τότε ανακαλώ».


Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από νωρίς 

Nωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αντιπολίτευση είχε ζητήσει εξηγήσεις για την  αντικατάσταση του προκάτοχου του Σταύρου Σταυρόπουλου , με τον Ευάγγελο  Βενιζέλο να ζητεί  απολογισμό του έργου της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Σταυρόπουλου.Ο κ.Τόσκας στην απάντησή του άφησε  αιχμές κατά του κ. Σταυρόπουλου καθώς αναφέρθηκε στην ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων στο σώμα της ΕΛΑΣ που όπως τόνισε «αν θέλαμε να πούμε το όνομα τους θα τρομάξουν όλοι».Έθεσε θέμα αναποτελεσματικότητας της προηγούμενης ηγεσίας, και υποστήριξε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει ανταγωνισμούς ούτε ομάδων ούτε ατόμων μέσα στην ΕΛΑΣ.

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Σταυρόπουλος.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επικοινωνιακές αντιδράσεις επειδή  είναι ζωντανή η συνεδρίαση.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να ανακαλέσει, ενώ η Σοφία Βούλτεψη σήκωσε το γάντι απαντώντας «εσείς είστε για τις κάμερες . Μιλάτε εσείς που χάρις στις κάμερες γίνατε βουλευτής ; "

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά προκειμένου να αποκαταστήσει η τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου