Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ


ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Με παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ που αφορά τη ρύθμιση των τηλεοπτικών αδειών, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών,Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έβαλε τα… 
πράγματα στη θέση τους αναφορικά με το ποια είναι η παράταξη που υπηρέτησε διαχρονικά τη διαφάνεια και τον πλουραλισμό στην ενημέρωση στην Ελλάδα.
 «Θέλω να σας θυμίσω, ότι τη δεκαετία του ’80, όταν είχαμε μονοκρατορία της ΥΕΝΕΔ και της ΕΡΤ, τα κομματικά καθεστώτα, τις κομματικές διοικήσεις και η
φωνή της αντιπολίτευσης δεν υπήρχε, η μόνη παράταξη που έκανε αγώνα για να γκρεμίσει  αυτό το μονοπώλιο της ΕΡΤ ήταν η Ν.Δ. Και με λαϊκές κινητοποιήσεις ακόμα, στις οποίες θα θυμόσαστε πολύ καλά ότι υπήρχε μέχρι και συνδυασμένη τρομοκρατική επίθεση. Και μιλώ για τη βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί τότε στην εξέδρα που ήταν να μιλήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ2», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα έχουμε ξεχάσει αυτά; Έχουμε ξεχάσει ότι η Ν.Δ. και οι δήμαρχοι που εξελέγησαν, ο κ. Ανδριανόπουλος, ο κ. Έβερτ και ο κ. Κούβελας, σπάσανε το μονοπωλίου του Κρατικού Ραδιοφώνου και της μονόπλευρης ενημέρωσης και ‘ετσιθελικά’  ανοίξανε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, που ήταν το πρώτο βήμα για να ακουστούν και άλλες φωνές. Γιατί μέχρι τότε υπήρχε η απόλυτη μονοκρατορία και ακόμα και η ελάχιστη αντιπολιτευτική φωνή, όπως π.χ. της Μαρίας Ρεζάν, ιστορικής ραδιοφωνικής παραγωγού, κόπηκε. Η τότε  σύζυγος του τότε Πρωθυπουργού μπορούσε να σταματήσει οποιαδήποτε εκπομπή δεν της άρεσε.  Αυτή ήταν η πραγματικότητα και αυτό έσπασε από τους αγώνες που έκανε η παράταξή μας», τόνισε.
Μάλιστα, στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Βαρβιτσιώτης απευθύνθηκε στους συναδέλφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, έντονα ενοχλημένοι από αυτά που άκουγαν, άρχισαν να προκαλούν θόρυβο και ένταση στην αίθουσα: «Μη διαμαρτύρεστε. Θα τα ακούτε και καμιά φορά. Τόσο ευαίσθητοι γίνατε στην κριτική; Θα υποστείτε κριτική και μάλιστα σκληρή»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου