Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Mεϊμαράκης: Ο οδικός χάρτης της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση

«Άλλα πειράματα δεν αντέχουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
    Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε ενώπιον, κυρίως των αναποφάσιστων που θα κρίνουν και τη μάχη των εκλογών, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και με κυρίαρχη τη φράση «δεν αντέχουμε άλλα πειράματα» και «εάν η χώρα συνεχίσει να πειραματίζεται θα οδηγηθεί στην καταστροφή», κάλεσε τους πολίτες «να μην
    τζογάρουν σε αυτές τις εκλογές» και να στηρίξουν τη Ν.Δ. για να υπάρχει την επόμενη μέρα κυβέρνηση με κορμό την ίδια και Πρωθυπουργό τον ίδιο.
    Ο πρόεδρος της Ν.Δ., από το βήμα της 80ης ΔΕΘ, παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του, έναν οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση και ξεκαθάρισε ότι «δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις».
    «Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες» τόνισε και σημείωσε πως τα επόμενα χρόνια είναι δύσκολα και κρίσιμα, αλλά η ελπίδα υπάρχει.
    Ο κ. Μεϊμαράκης, από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», παρουσία των πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, και υπό τις επευφημίες «νάτος –νάτος ο Πρωθυπουργός», κάλεσε τους πολίτες, να συγκρίνουν, να σκεφτούν και να αποφασίσουν, ενώ τέσσερις φορές είπε ότι η νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι συνεργασίας, θα έχει κορμό τη Ν.Δ. και τον ίδιο Πρωθυπουργό, όπως είχε αποκαλύψει το Βήμα από το πρωί της Παρασκευής.
    «Ούτε τάζω, ούτε υπόσχομαι. Είμαστε μπροστά στην τελευταία ευκαιρία. Στόχος είναι να μπει η χώρα στην τροχιά της ανάπτυξης. Δώστε μας την εντολή και όλοι οι Έλληνες μπορούμε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης σε μια κατάμεστη αίθουσα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με πιο χαρακτηριστική φράση, ότι «είναι Πρωθυπουργός του 60εύρω.
    «Τώρα έφερε τη δική του συμφωνία με τη δική του σφραγίδα και αυτό δεν επιτρέπει παράλληλα προγράμματα. Το παραμύθι εκείνο κατέληξε σε εφιάλτη. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα και να καλώ τους πολίτες, ιδίως τους αναποφάσιστους να διαλέξουν μεταξύ σταθερότητας, σιγουριάς και ασφάλειας ή της αστάθειας, ολέθριων κινδύνών και νέων περιπετειών με το Grexit να είναι πιθανό» είπε και σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφθεί.
    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε με τον πιο εμφαντικό τρόπο να ψηφίσουν οι πολίτες το κόμμα του, ώστε την επομένη των εκλογών να υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας , μια εθνική ομάδα, όπως είπε για να εξαντληθεί η τετραετία, αναδεικνύοντας και ένα άλλο δίλημμα των εκλογών: «ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».
    «Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ψήφισαν πρώτη φορά αριστερά. Πολλοί είναι αναποφάσιστοι και γι’ αυτό είχα ζητήσει χρόνο. Τους καλώ τώρα να αναλογιστούν το κόστος που έχουν να πληρώσουν και πρέπει να το σκεφθούν. Να κρίνουν και να συγκρίνουν» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και αναφέρθηκε στην ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα, μετά τις εκλογές, εθνική ομάδα διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Ειδικά για την ομάδα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε ο κ. Τσίπρας. «Εάν δυσκολεύεται να είναι σε μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό Μεϊμαράκη, οφείλει να είναι στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αφού δικό του έργο είναι αυτό που έγινε», δηλ. «συμφώνησε, υπέγραψε και έφερε προς ψήφιση το νέο μνημόνιο, το μόνο νέο που προέκυψε», όπως είπε.
    Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, ειδικά στο πρώτο τμήμα της, πριν παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως «ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα
    Επί αρκετή ώρα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας των τελευταίων μηνών με κεντρική αναφορά τις «εικόνες των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες», οι οποίες κατά τον κ. Μεϊμαράκη, «θα είναι στο μυαλό μας την Κυριακή των εκλογών».
    Κύριο μέλημα κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και αναφέρθηκε στους επτά άξονες του προγράμματος του κόμματός του. Ο βασικός στόχος είναι να έρθουν επενδύσεις και δουλειές (πολλές φορές μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν δουλειές που θα φέρουν εισόδημα), υπογράμμισε ότι πρέπει να καταρτιστεί και ένας προϋπολογισμός δημοσιονομικά πειθαρχημένος που, όπως εξήγησε, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και συνέχισε λέγοντας πως κεντρική επιδίωξη θα είναι η οριστική λύση της βιωσιμότητας του χρέους.
    «Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως η βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ότι, «εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».
    Μίλησε για την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που θα βελτιώνει την εικόνα της χώρας και στο σημείο αυτό είπε: «Το μοντέλο αυτό θα εφαρμόσω από την 21η Σεπτεμβρίου που Θεού και λαού θέλοντος, θα είμαι πρωθυπουργός».
    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για ένα νέο σύμφωνο εθνικής και παραγωγικής ανάπτυξης, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών, κ.α.
    To πρόγραμμα της Ν.Δ. μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
    *σύσταση ομάδας εθνικού σχεδιασμού για να παρουσιάσει ένα νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης, έως την Άνοιξη του 2016 με άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους.
    *διαμόρφωση γόνιμου επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας
    *εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων
    *άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -συστημικών και μη
    *αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων
    *άρση αδικών που αφορούν αγρότες και ειδικά τη φορολόγησή τους
    συνταγματικές τομές, όπως π.χ. ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων (αναθεώρηση άρθρου 16), επανεξέταση νόμου περί ευθύνης υπουργών και άμεσα κατάθεση εκτελεστικού νόμου για να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές οι έλληνες του εξωτερικού
    *κατάθεση προϋπολογισμού δημοσιονομικά πειθαρχημένο
    *με την αποδέσμευση της επόμενης δόσης των 3 δισ. ευρώ μετά την αξιολόγηση, δεσμεύτηκε, πρώτα για την αποπληρωμή οφειλών δημοσίου προς ιδιώτες
    * αξιοποίηση του βασικού εργαλείου πακέτο Γιούνκερ 35 δισ. ευρώ (20 από το ΕΣΠΑ και 15 από τη νέα ΚΑΠ)
    *εντατικοποίηση αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
    *απλούστευση φορολογικού συστήματος
    *σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνάρτηση με ανάκαμψη οικονομίας και αντιμετώπιση φοροδιαφυγής.
    *μείωση δημοσίων δαπανών  
    * άρση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
    * άμεση ενεργοποίηση του δημοσιονομικού συμβουλίου για τον έλεγχο δημοσίων δαπανών.
    *εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.
    *αμεση ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης
    *ριζική αναμόρφωση του κράτους
    Στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού, άσκησε κριτική στην Τουρκία για τη στάση της, μίλησε για την ανάγκη διεθνοποίησης του προβλήματος και της εμπλοκής του ΟΗΕ και είπε πως πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ του μετανάστη και του πρόσφυγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου