Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Οι πολίτες να αποφασίσουν - σταθερότητα ή αβεβαιότητα

Κατήγγειλε αφενός ότι «υπάρχουν και άνθρωποι του Τσίπρα στη λίστα Λαγκάρντ» αφετέρου την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κερδοσκόπησαν εις γνώση τους εις βάρος της χώρας» («εγώ δεν θα έκανα σενάρια Β’ με εκπροσώπους funds»).

Σαφές δίλημμα στους πολίτες ότι την 20η Σεπτεμβρίου αποφασίζουν σταθερότητα, με νικητή των εκλογών τη ΝΔ, ή αβεβαιότητα με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε στην κοινή γνώμη μέσω του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Αυτή είναι η
τελευταία ευκαιρία για τη χώρα» προειδοποίησε. Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την εκτίμηση στη Σία Κοσιώνη ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί τελικά πρώτο κόμμα. 

Παράλληλα, κατήγγειλε αφενός ότι «υπάρχουν και άνθρωποι του Τσίπρα στη λίστα Λαγκάρντ» αφετέρου την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κερδοσκόπησαν εις γνώση τους εις βάρος της χώρας» («εγώ δεν θα έκανα σενάρια Β’ με εκπροσώπους funds»).

«Πρώτος Τσίπρας σημαίνει μη ύπαρξη κυβέρνησης (...) αλλά ο Τσίπρας δεν θέλει να βγει πρώτος» τόνισε δε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ευθέως είπε ο Τσακαλώτος και οι άλλοι ότι θα συμφωνήσει η ΚΟ σε συμπόρευση με άλλα κόμματα. Αν του φύγουν οι 53 και αυτοί που ψηφίσαν ‘παρών’ θα έχει πρόβλημα... Και δεύτερος να βγει, θα λακίσουν δεν είναι συμπαγής η ΚΟ του, είναι ο μόνος αρχηγός που είχε τόσες απώλειες σε όλες τις ψηφοφορίες» επισήμανε. 

«Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο που ο κ. Τσίπρας δεν τις πιστεύει και δεν τις θέλει. Ο πολίτης καλείται να επιλέξει μεταξύ κανονικότητας και ευρωπαϊκής πορείας ή αν ο Τσίπρας θα κάνει πάλι λανθασμένες συμφωνίες» πρόσθεσε. «Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και κοντεύει να μας πάρει τα κλειδιά , έμπορος ελπίδας είναι ο Τσίπρας. Αν η χώρα γυρίσει στην κανονικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παει στα φυσιολογικά ποσοστά του 3 με 4%» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας, δεν είμαστε οι ίδιοι» σημείωσε δε για τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι ως πρωθυπουργός θα σχηματίσει μια κυβέρνηση με ικανούς και άξιους. «Θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, ως κυβέρνηση δοκιμασμένους και όσους ξέρουν το αντικείμενό τους» τόνισε, ενώ είπε ότι είχε επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους της οποίες όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει. 

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά σημείωσε ότι είναι «απλώς ηλικιακά νέος... Είναι κάτι το παλιό, βρίζει χωρίς λόγο, λέει πάρα πολλά ψέματα, δεν εφάρμοσε παρά πολλά, έκοψε την 13η σύνταξη που έλεγε και μείωσε και τις συντάξεις» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Όπως σχολίασε, «το αριστερό συννεφάκι χειροτέρεψε τη ζωή των πιο ευπαθών ομάδων το τελευταίο επτάμηνο». 
«Ακολουθεί παλαιοκομματικές μεθόδους. Διχαστικό σύνθημα το παλιό και το νέο και το παλιό μπορεί να συμπορευτεί με το νέο ο ενθουσιασμός των παλιών με την εμπειρία μπορούν να συνδυαστούν». 

«Μη θεωρούμε δεδομένη τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα σε οτιδήποτε πάει να διαπραγματευτεί» προειδοποίησε. Διευκρίνισε όμως ότι οι όποιες απόψεις για αποχή από την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων στη ΝΔ συντάχθηκαν με την πλειοψηφία. «Εμείς δεν είμαστε «ρεμπέτ ασκέρ» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 53» σχολίασε. 

«Τι κρύβεται πίσω από την άρνησή του για συμφωνία για την εφαρμογή του μνημονίου; Ο Τσίπρας έχει πάρει δρόμο ολοκληρωτισμού» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.  «Στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά διατηρούμε διαφωνίες για τον ΦΠΑ στο 23% στην εκπαίδευση, και σε ρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα» είπε ακόμη. «Εμείς θα διώξουμε το φακελάκι που επανέφερε ο κ. Τσίπρας... Ο γιατρός (σ.σ στον Ευαγγελισμό) γυρίζει πίσω και μετά μιλάμε για τη λίστα Λαγκάρντ που παραγράφεται το Δεκέμβριο.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε πάντως ότι χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα ζητήσουμε τη συμμετοχή του Τσίπρα στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» δήλωσε. Προσθεσε όμως ότι το ταγκό της συνεργασίας θέλει δύο. «Έλα ρε φίλε να κάνουμε παρέα... Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Τσίπρας δεν θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ» είπε. «Δεν θα με πάρει τηλέφωνο παθαίνει αλλεργία, έχει πάθει μετάλλαξη, και το δήλωσε ότι θα είναι παρά φύση η συνεργασία με τη ΝΔ, είπε ότι θα πάρει τον Καμμένο το ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι... Δεν ξέρει ποιον θέλει να πάρει. Ας αναλογιστούν οι πολίτες γιατί δεν θέλει συνεργασία. 

«Μέχρι το Σεπτέμβριο η τρόικα δεν δέχεται κουβέντα για επαναδιαπραγμάτευση είπε. Μέχρι το Πάσχε δεν ακουμπάς τί-πο-τα, δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή» ανέφερε δε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με πολιτική σταθερότητα από το Πάσχα του 2016, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ή το πακέτο Γιούνκερ η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξης. Δεν είναι μείζον το θέμα του χρέους επέμεινε. «Η ΝΔ δεν θεωρεί ότι είναι βιώσιμο το χρέος μετά φέσια 90 δισεκ. ευρώ από τα capital controls» παραδέχθηκε για πρώτη φορά, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν «πρέπει να λέμε και να φωνάζουμε ότι δεν είναι». «Ο Τσίπρας γοητεύτηκε από τον Βαρουφάκη επειδή δεν ήξερε οικονομικά, και η διαπραγμάτευση κράτησε τόσο πολύ επειδή δεν ήξεραν τα θέματα» σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας για τον κ. Βαρουφάκη ότι «δεν πηγαίνεις στη διαπραγμάτευση με τα χέρια στις τσέπες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου