Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Το Eγκλημα της ΝΔ

Είναι σχεδόν "ποινικές" οι ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά αλλά και των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας για την παράδοση της ηγεσίας του κόμματος στον Βαγγέλη Μειμαράκη στην πιο κρίσιμη στιγμή για την επιβίωση της χώρας μεταπολιτευτικά.
Να ξεκαθαρίσουμε σ΄αυτό το σημείο ότι ο Μειμαράκης σαν πρόσωπο μάς είναι συμπαθής.
Αυτό όμως δεν τον κάνει ικανό να κουμαντάρει το αποδεκατισμένο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχοντας απέναντί του έναν Τσίπρα ο οποίος παίζει χωρίς αντίπαλο.
Ή μάλλον με μοναδικό αντίπαλο τον Λαφαζάνη. Σε περίπτωση που ο Τσίπρας πάει σε εκλογές πολύ δύσκολα ο Μειμαράκης θα πετύχει για την Νέα Δημοκρατία ένα ποσοστό που να ξεπερνάει το 20%.
Κι εδώ έρχεται το αυτονόητο ερώτημα: Ποιοι επέλεξαν να οδηγήσουν την Νέα Δημοκρατία ως πρόβατο στην σφαγή αφήνοντας τον Μειμαράκη στην ηγεσία ως την Ανοιξη του 2016; Ποιοι αποφάσισαν να αφήσουν στην ουσία χωρίς αντίπαλο τον Τσίπρα (με την Γεννηματά να είναι ανύπαρκτη και με τον Θεοδωράκη να φιλοδοξεί να πάρει μετά τις εκλογές την θέση των ΑΝΕΛ);
Ποιοι είναι αυτοί που οφείλουν να απολογηθούν στον ταλαίπωρο νεοδημοκράτη που αισθάνεται πολλαπλά εξαπατημένος;
Είναι ο Μειμαράκης επιλογή (ήττας) του Σαμαρά; Ή μήπως του Καραμανλή; Και ποιος δίνει το δικαίωμα στους δύο πρώην αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας να παίζουν με την ιστορία του κόμματος;
Καλούμε τον ίδιο τον Μειμαράκη να παραιτηθεί σήμερα κιόλας και να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα εκλογή αρχηγού της ΝΔ από την βάση. Φυσικά μπορεί να είναι και ο ίδιος υποψήφιος.
Χαρακτηριστικό της ανεπάρκειας της Νέας Δημοκρατίας είναι και το απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου στην ηλεκτρονική έκδοση του Πρώτου Θέματος.
Ο πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι είναι πολιτικά κυρίαρχος, έχει αποφασίσει να αναβαπτιστεί πολιτικά και να διεκδικήσει μια νέα τετραετή θητεία πιστεύοντας ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί τον ευνοούν. Η αντιπολίτευση δεν φαίνεται να συγκινεί το εκλογικό σώμα και οι πολίτες στην
πλειονότητά τους μοιάζουν πως πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει την μοναδική ελπίδα για έξοδο από την κρίση μέσα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Εάν η πολιτική αβεβαιότητα παραταθεί, ο κ. Τσίπρας απλώς θα έχει παραχωρήσει περισσότερο χρόνο στην αριστερή συμμαχία του Παναγιώτη Λαφαζάνη να οργανωθεί, ενώ παραλλήλως οι θεωρούμενοι αστοί που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφο ανοχής ή διαμαρτυρίας θα αποσύρουν την στήριξή τους. Με αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κλείσει την συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να εκλέξει αρχηγό από την βάση τόσο ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέαόσο και ο Αδωνης Γεωργιάδης είναι δύο επιλογές που μπορούν να στριμώξουν άγρια τον Τσίπρα και μάλιστα σε χρόνο dt.
Είναι ικανοί ακόμη και να του πάρουν τις εκλογές-κάτι που αδύνατο να καταφέρει ο Μειμαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου