Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

-Κώστα, με εξαπατήσατε!

-Κώστα, με καταντήσατε χάντρα στο κομπολόι του Τσίπρα...Μου είχες δώσει το λόγο σου πως ο Αλέξης δεν θα πάει σε εκλογές και ξαφνικά με αφήνεις ξεκρέμαστο...
Ο Μειμαράκης πανικόβλητος ανακαλύπτει ότι είναι το τέλειο θύμα της κόντρας Καραμανλή-Σαμαρά.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό τέλος Σεπτεμβρίου να μην βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ μετά το στραπάτσο που θα υποστεί στις εκλογές.
Τόσο ο Μειμαράκης, όσο και η Γεννηματά με τον Θεοδωράκη τους οποίους κατ΄ επανάληψη χαρακτηρίσαμε πολιτικά
ανόητους για την απόφασή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα, ανακαλύπτουν ότι δεν είναι παρά πιόνια στο παιγνίδι τακτικισμού του Μαξίμου.
Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου θα είναι ένα ντέρμπυ ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Λαφαζάνη με το ΠΑΣΟΚ να μην μπαίνει στη Βουλή και την ΝΔ να βουλιάζει στο 14%.
Αυτό το στραπάτσο θα το χρεωθεί ο Μειμαράκης που είδε το δέντρο και όχι το δάσος της ίντριγκας που είχε στηθεί με τον ίδιο σαν πολιτικό πιόνι.
Ο ίδιος για μια ακόμη φορά στη ζωή του αισθάνεται οργή για έναν Καραμανλή. Τη πρώτη φορά ήταν με το περίφημο Κίνημα της Βόλβης που τα έβαλε με τον ιδρυτή της ΝΔ.
Τώρα ανακαλύπτει ότι είναι οργισμένος με τον ανηψιό και πρώην πρωθυπουργό.
Γέρασε και πολιτικό μυαλό δεν έβαλε...
Μάιος 1979. Τρέμοντας από θυμό, ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, διαβάζει την ανακοίνωση που άφησε κάτω από τη πόρτα, μες τα μαύρα μεσάνυχτα, η καθαρίστρια του ξενοδοχείου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο πατριάρχης της παράταξης βρισκόταν εκεί για το πρώτο Συνέδριο του κόμματος από την ίδρυσή του, το 1974. Στο ίδιο ξενοδοχείο διέμεναν και δεκάδες σύνεδροι, που έκπληκτοι θα διάβαζαν την ανακοίνωση που υπέγραφε «Η κίνηση της Βόλβης».
Η Βόλβη σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν μια νύμφη με την οποία ο Ηρακλής, απέκτησε ένα γιο, τον Ολινθο. Σε μια ταβέρνα με θέα τη λίμνη Βόλβη, που εξακολουθεί να είναι παράδεισος για τα υδρόβια πουλιά  (πάνω από 248 είδη πουλιών έχουν καταγραφεί  εδώ)ο 25χρονος τότε Βαγγέλης Μειμαράκης, παρέα με τον  Γ. Σούρλατον Α. Μοσχονάκαι λοιπούς ανήσυχους ΟΝΝΕΔίτες, συνέταξαν ένα κείμενο –φωτιά, με το οποίο ζητούσαν να μετατραπεί η ΝΔ, απόαρχηγικό κόμμα σε κόμμα Αρχών. Ο Μειμαράκης μάλιστα, ανέθεσε σε μια καθαρίστρια του ξενοδοχείου να κοινοποιήσει το μανιφέστο τους, λέγοντά της: «Ο Καραμανλής έδωσε εντολή να τα μοιράσετε μέχρι το πρωί κάτω από τις πόρτες των συνέδρων».
Φυσικά ο  Καραμανλής τους διέγραψε, αλλά η πρωτοβουλία του Μειμαράκη, προκάλεσε αίσθηση και πήρε δημοσιότητα, αναγκάζοντας τον ιδρυτή να δηλώσει: «Είναι κάπως περίεργο ότι η φαιδρά κίνηση της Βόλβης αξιώνεται κάθε τόσο, από μερίδα του Τύπου, με την τιμή της δημοσιότητας. Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι οι λεγόμενοι οπαδοί της Βόλβης έχουν θέσει τους εαυτούς των εκτός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου