Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Περιμένετε και το γέλιο της αρκούδας

Του Γιώργου Κράλογλου
Φτώχεια, μέτρα, φόροι, απολύσεις, μιζέρια, τετράωρα και μισθοί 400 ευρώ μέχρι το 2025 και βλέπουμε. Αλλά από πλάκα και μάλιστα μέχρι λιποθυμίας τι να σας πω. Το Κούγκι, το Μεσολόγγι, το μνημόνιο "μαϊμού", η τίμια συμφωνία... και τα ουρητήρια της Βουλής είναι τρίχες μπροστά στο γέλιο της αρκούδας που έρχεται.
Με την "Αλλαγή" του Ανδρέα μας έπιασαν στον ύπνο, το 1981, και
τους πήραμε στα σοβαρά.
Αμάθητοι θα μου πεις, περί τα σοσιαλιστικά, και διψασμένοι για δημοκρατία μετά από μια χούντα την πατήσαμε βρε αδερφέ.  
Στο κάτω-κάτω μια ζωή δεξιά άντε να καταλάβεις με την μία τι πάει να πει... η Ελλάδα στους Έλληνες και η εξουσία στον λαό... 
Νομίσαμε και εμείς ότι η Ελλάδα είναι περίπου οικόπεδο και μπορούμε να κάνουμε και την ανάγκη μας ελεύθερα...
Νομίσαμε ακόμη ότι ο λαός είναι κάτι άλλο από την εξουσία… και στριμωχθήκαμε όσοι μπορέσαμε και όπως μπορέσαμε στην εξουσία από πόρτες και από παράθυρα...
Μέχρι που καταλάβαμε ότι η Ελλάδα για να ανήκει στους Έλληνες πρέπει να έχουμε και δικά μας παραδάκια...
Και ότι για να μπει ο λαός στην εξουσία πρέπει να περάσει από αφισοκόλληση, από ντουντούκα, από κλαδική, από δεκαπενταμελές και από καταλήψεις... μας πήρε σαράντα χρόνια. 
Όταν όμως λούζεσαι μια 40χρονη "Αλλαγή" και δεν καταλαβαίνεις που είναι και ποιό είναι το χοντρό δούλεμα που σου κάνουν, τότε είσαι κάτι περισσότερο από αυτό που λένε...ψηφοφόρος της πλάκας.
Άρα καλά μας κάνανε και μας μοστράρανε τώρα και μια κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά... αφού θέλουμε και δεύτερο αριστερά και κομμουνισμό αλλά δεν θέλουμε ΚΚΕ γιατί έτσι είσαι κομμουνιστής σφραγίδας...
Πρώτη φορά αριστερά θέλεις λοιπόν; 
Πάρε  σώγαμπρο τον Ξηρό στο σπίτι σου να του καθαρίζεις το βραχιολάκι γιατί έτσι πρόσταξε η συντρόφισσα Λέβα και έτσι υποτάχθηκε να κάνει ο αρμόδιος σύντροφος υπουργός. Ευτυχώς που το αρνήθηκε ο Ξηρός...
Πάρε και τον Μπαλτά να σου κάνει μια Παιδεία για συνταξιούχους φοιτητές και γιάφκες για εντατική μελέτη στον Λένιν. Και στα διαλλείμματα να κάνεις κάποια μαθήματα της επιστήμης σου. 
Πάρε και μια ΕΡΤ για να έχεις να ασχολείσαι με το ποιος θα πάει και γιατί θα πάει και ποια σχέση έχει με το μαύρο που έπεσε στην οθόνη... ώστε να ξεχνάς την πείνα σου. 
Πάρε και τα μεζεδάκια που έβγαλαν οι καθαρίστριες μετά την δικαίωσή τους με παρέμβαση... και της Μέρκελ.
Πάρε και ένα Βαρουφάκη να σου μιλάει για οικονομία στα ελληνικά και να θέλεις δέκα μεταφράσεις για να βγάλεις αρχικό νόημα που πρέπει να στο ξεσκαρτάρει ο Τσακαλώτος, και ο Δραγασάκης μέχρι να το ανατρέψει ο Τσίπρας και να το συμπληρώσει η Μέρκελ και ο Γιούνκερ. 
Πάρε και τσουβάλια ρούβλια από την Ρωσία που τα είχε ο Πούτιν έτοιμα να στα δώσει αλλά περίμενε τις "προφορικές" του Λαφαζάνη για να δει αν θα πει ή όχι την Αγία Πετρούπολη Λένινγκραντ. Μετά το λάθος αυτό όμως ίσως και να παίζονται... τα ρούβλια.
Πάρε και τον Ομπάμα να ξημεροβραδιάζεται από αγωνία μπας και η Μέρκελ στριμώξει την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. 
Όποιοι όμως, παρά την απελπισία και την πείνα που μας δέρνει και θα μας δέρνει, δεν αρκούνται στις παραπάνω κωμωδίες που λέγονται και πεπραγμένα... της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης ας περιμένουν και το γέλιο της αρκούδας με την "έντιμη συμφωνία" που θα μας αλαλιάσει στους φόρους, στα χαράτσια και στις περικοπές.
Θα πληρώνουμε μέχρι το 2025 (κρατείστε το χρόνο) αλλά θα έχουμε τουλάχιστον να ξεκαρδιζόμαστε με τις γαργάρες των πρώτη φορά αριστερών πτερύγων που κύκλωσαν και πολιόρκησαν την εξουσία πατώντας στις πλάτες του λαού. 
Ο τρόπος παρουσίασης της "νίκης του λαού" με την έντιμη συμφωνία θα γίνει νούμερο για επιθεώρηση όχι για το (αναμενόμενο έτσι και αλλιώς) περιεχόμενο της αλλά για τον τρόπο που θα τον περάσουν στον λαό οι συνιστώσες, οι πλατφόρμες και οι πτέρυγές.  
Το ξήλωμα του κράτους με αρχή την ενέργεια ως βασική προϋπόθεση του μνημονίου της "έντιμης συμφωνίας" θα ακολουθήσει ως σενάριο στις χειμερινές παραστάσεις του θιάσου της πρώτης φοράς αριστεράς.
Και η αυλαία του γέλιου θα πέσει με την προσπάθεια να αποδειχθεί ότι το μαρτύριο της σταγόνας στην χρηματοδότηση και τα νέα χαράτσια θα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης… Ειδικά για τους δύσπιστους θα γίνουν και κάποιες προετοιμασίες για συλλογικές συμβάσεις που ουδέποτε θα τις δούμε να εφαρμόζονται στην πράξη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου