Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Γύρευε να βρεθούν απόψε 7 Συμπιλίδηδες ανάμεσα στους γαλάζιους και να ψηφίσουν δαγκωτό όχι στο Μνημόνιο

Γύρευε να παραμονεύουν απόψε ανάμεσα στους 300 μερακλήδες του κοινοβουλίου 7 Συμπιλίδηδες, ανάμεσα στους γαλάζιους, έτοιμοι να ψηφίσουν δαγκωτό ΟΧΙ και να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά με έναν ηχηρό γδούπο. Επειδή όλα μπορούν να συμβούν καλά θα ήταν να μην βάλετε στοίχημα!
 Τι είχε συμβεί με τον μερακλή Συμπιλίδη τον οποίο ο Σαμαράς προσπάθησε να επαναφέρει στην πολιτική ζωή για να τον αποσύρει μετά από την οργή που ξεσήκωσε ανάμεσα στους γαλάζιους ψηφοφόρους; Γράφαμε σχετικά με τίτλο “Ένοχα μυστικά, δεσμοί αίματος” 
 "9 Σεπτεμβρίου 1993.
  Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης ανεξαρτητοποιείται και ρίχνει τη κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια ακατάληπτη δήλωση η οποία ήταν όλα τα λεφτά: «Το θέμα της Μακεδονίας μας δρομολογήθηκε (...) προς την κατεύθυνση της εθνικής τραγωδίας. (...) Το θέμα του ΟΤΕ, μετά μάλιστα από τις γνωστές περιπέτειες της ΑΓΕΤ, εγείρει τεράστια ερωτηματικά (...) Κύριε πρόεδρε, όλα τα παραπάνω με φέρνουν στην επώδυνη θέση να κάνω χρήση του συνταγματικού μου δικαιώματος και να προχωρήσω στην άρση της εμπιστοσύνης μου από την κυβέρνηση».
 O Mητσοτάκης κατηγορεί τον Σαμαρά για τη πτώση της κυβέρνησής του και αφήνει να εννοηθεί ότι τον ρίξανε συμφέροντα φωτογραφίζοντας τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.
 Ενάμισι χρόνο μετά ο Συμπιλίδης με τον ιδρώτα να κυλάει στο πρόσωπό του μιλάει στο «Star» και στον Γιώργο Τράγκα για τη νύχτα πριν τη πτώση του Μητσοτάκη> 
 -Την πέρασα στο σπίτι των κουμπάρων μου με ψωμί και τυρί. Είχε προηγηθεί μια συνάντηση στο σπίτι του Στεφανόπουλου όπου ο Σαμαράς μας εξήγησε πως έχει η υπόθεση της Μακεδονίας… 
 Ο Τράγκας ξεκίνησε από χθες να προβάλει τη συνέντευξη-ντοκουμέντο στην εκπομπή του στο EXTRA 3, ξυπνώντας τους εφιάλτες της προδοσίας στο γαλάζιο στρατόπεδο. Αιτία το γεγονός ότι ο Συμπιλίδης κατεβαίνει υποψήφιος στο Κιλκίς με τη ΝΔ. Η Βόζεμπεργκ γράφει χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Ο Συμπιλίδης υπέγραψε δήλωση μετανοίας ή το αδίκημα παραγράφηκε λόγω εικοσαετίας».
 Η Συγγρού είναι ανάστατη, εκτός από τους μυημένους και τους γνώστες της ιστορίας σε βάθος. Η εξάρτηση Σαμαρά από τον Συμπιλίδη θυμίζει εκείνες της αμερικανικές ταινίες που περιγράφουν ένοχα μυστικά που έχουν να κάνουν με παιδικά τραύματα τα οποία ακολουθούν τους πρωταγωνιστές σ’ ολόκληρη τη ζωή τους. Συνήθως σεξουαλική κακοποίηση και τα σχετικά-βλέπε για παράδειγμα το Σκοτεινό Ποτάμι.
 Στη περίπτωση του διδύμου Σαμαρά-Συμπιλίδη οι δεσμοί αίματος παραπέμπουν περισσότερο στο Goodfellas μια και τα ένοχα μυστικά που ενώνουν τους δύο άνδρες είναι άλλους είδους.
 Φοβερό αν το καλοσκεφθείς. Παρότι έχουν περάσει 20 χρόνια από ένα γεγονός που συγκλόνισε τη ΝΔ και έστειλε τον Σαμαρά στην πολιτική απομόνωση, ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ αισθάνεται ότι "οφείλει" ακόμη στον Συμπιλίδη και τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια.
 Αν ο αρχηγός ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία αισθάνεται ότι χρωστάει σ’ έναν βουλευτή του εξαιτίας μια παλιάς «ανεξιχνίαστης» ιστορίας γύρευε τι «οφειλές» έχει σε άλλα πρόσωπα πολύ πιο ισχυρά από τον Συμπιλίδη και τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα ήθελε να τις ξοφλήσει..."
 Aυτά γράφαμε με αφορμή την στιγμιαία επαναφορά του Συμπιλίδη από τον Σαμαρά. Λίγες ώρες πριν την ψήφιση του 3ου Μνημονίου το ολέθριο παρακράτος της μεταπολίτευσης εξακολουθεί να είναι ζωντανό και να διαβρώνει το πολιτικό και μηντιακό προσωπικό της χώρας μέσω νέων υδάτινων διαύλων-όπως λένε και οι υδραυλικοί το νερό είναι ύπουλος αντίπαλος μια και βρίσκει πάντα τρόπους να διαπερνά τα στεγανά σημεία...Για να δούμε εαν οι υδραυλικοί της ΝΔ έχουν κάνει καλά την δουλειά τους. 


Χο,χο, χο...
kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου