Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Γιώργος Τράγκας> Ο Αντώνης αποχαιρετά της Αλεξάνδρεια

Από το πρωί, διοχετεύονταν πληροφορίες ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον Πάνο Καμμένο. Για αρκετή ώρα, ο ΣΚΑΙ μετέδιδε αυτές τις πληροφορίες για «μετατόπιση θέσεων Καμμένου», ενώ σε όλη την επικράτεια έχει κάνει εντύπωση γεγονός που σχολίασε....
με έμφαση ο Νίκος Χατζηνικολάου, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έθεσαν 7 όρους προκειμένου να συνεργαστούν σe οικουμενικό σχήμα.

Πώς είναι δυνατόν- αναρωτήθηκαν χιλιάδες πολίτες και πολλοί δημοσιογράφοι- να πάρεις μέρος ή να δώσεις ανοχή σε μία κυβέρνηση όταν, παραμονές εκλογών, φώναζες ότι δεν συνεργάζεσαι με δοσίλογους και ότι ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστείς με Βενιζέλο και Σαμαρά! Αυτό- κυρίως- επεσήμανε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο Καμμένος διολισθαίνει από τις αρχικές θέσεις του.

Ο Τέρενς Κουίκ παρενέβη στο κλείσιμο της εκπομπής μου, τον έβγαλα στον αέρα και κατηγορηματικά διέψευσε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει μετατοπιστεί ή ότι υπάρχει περίπτωση να στηρίξει οικουμενικό σχήμα με Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.
Ωστόσο η Αθήνα, βουίζει για τις επαφές και τα ραντεβού που κλείνει ο Καμμένος, και μάλιστα με παράγοντες που επιθυμούν διακαώς με τον έναν ή άλλον τρόπο να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα «τρενάρει» το καθεστώς Μνημονίου στη χώρα και θα υλοποιήσει τις επόμενες δέσμες μέτρων.

Πριν από λίγο o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικοινώνησε μαζί μου και με διαβεβαίωσε –εκ νέου- ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απομακρυνθεί των αρχικών προεκλογικών δεσμεύσεων του. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες πρόκειται να μεταγραφούν από την Ν.Δ. ένα πλήθος πρώην βουλευτών και πολιτευτών της, καθώς και τα μέλη δεκάδων τοπικών επιτροπών.

Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα το πρωί εκτιμούσαν ότι ο Καμμένος από χτες με την ανακοίνωση των όρων συμμετοχής του σε οικουμενική κυβέρνηση, ‘’γλιστράει’’ προς διαλλακτικότερες θέσεις. Ο ιδρώτας του και το σφίξιμο στο πρόσωπό του στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν ενδεικτικά της όλης κατάστασης. Πάντως ήταν ο μόνος που αποκάλυψε ότι στο Προεδρικό υπάρχουν «παπατζήδες», αφού κυκλοφορούν ανυπόγραφες επιστολές και λένε ότι είναι του Παπαδήμου, γεγονός που επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί στον Παπαδάκη και ο Φώτης Κουβέλης.

Ίδωμεν, αν όλα αυτά που σχημάτισαν το κύμα που έβγαλε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με 33 βουλευτές στη όχθη του αποτελέσματος, θα παραμείνουν αταλάντευτα και αμετακίνητα, ή θα αλλάξουν κατόπιν πιέσεων ή προσχεδιασμένων σκοπιμοτήτων. Άλλωστε στην Ελλάδα δεν είναι κάτι το άγνωστο, οι πολιτικές μεταμορφώσεις….

Υ.Γ. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Σαμαρά, έχει ξεκινήσει. Ο "τεμαχιστής" της κεντροδεξιάς παράταξης, του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι ήδη σε αποδρομή. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανενωθούν δυνάμεις που απομακρύνθηκαν απο τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να παραμεριστεί ο Σαμαράς και να αναλάβει ένας καινούριος. Έχει ήδη ληφθεί απόφαση και συζητείται σε όλα εκείνα τα κέντρα εξουσίας που καθορίζουν τα πράγματα στον τόπο μας. Οι βασικοί «μέτοχοι» της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η εκλογική βάση είναι λίαν δυσαρεστημένοι από τον διασπαστικό και αποσυνθετικό ρόλο του. Θεωρείται ανεπαρκής και κατέστρεψε με όλες τις ενέργειες (και τις κολωτούμπες του) την όποια αξιοπιστία μπορούσε να έχει η Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης, οσονούπω αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου