Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα προς Σαμαρά από τον Αβραμόπουλο...

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισε οξύμωρο να αντιπολιτεύονται τα κόμματα την κυβέρνηση που στηρίζουν. Για την κυβέρνηση Παπαδήμου τόνισε ότι "είναι συνταγματική, δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, άρα μπορεί ακόμα και να εισηγείται νομοθετήματα"

Μήνυμα προς την ηγεσία της ΝΔ να σταματήσει την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση απευθύνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κινείται πλέον σε εντελώς διαφορετική πολιτική κατεύθυνση από εκείνη του κ. Αντ. Σαμαρά...

Συγκεκριμένα, την ώρα που νωρίς χθες το πρωί η ηγετική ομάδα του κόμματος επέλεγε την εφεδρεία ως (νέο) πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση Παπαδήμου και ο κ. Γ. Μιχελάκης εξέδιδε "σκληρή" ανακοίνωση για το θέμα, ο κ. Αβραμόπουλος διαφοροποιήθηκε σαφώς από τη γραμμή αυτή, χαρακτηρίζοντας σε δηλώσεις του (ρ/ς Flash) "οξύμωρο" το "να αντιπολιτεύονται τα κόμματα την κυβέρνηση που στηρίζουν".
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, πάντως, δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο. Απέρριψε ουσιαστικά και το επιχείρημα Σαμαρά ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου λειτουργεί υπηρεσιακά, είναι ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου. "Είναι συνταγματική κυβέρνηση της χώρας που δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, άρα μπορεί ακόμα και να εισηγείται νομοθετήματα", απάντησε στα όσα λέγονται στο εσωτερικό της ΝΔ και δη από μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματός του.
Η τοποθέτηση αυτή είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει πολλά και ποικίλα σχόλια στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά , καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έχει στηρίξει τη στρατηγική του στη γενικότερη υποβάθμιση του έργου του κ. Παπαδήμου.
Αυτή ακριβώς η επιλογή του κ. Σαμαρά επιβεβαιώθηκε και από την επίθεση για το θέμα της εφεδρείας που εξαπέλυσε χθες (λίγο νωρίτερα από την παρέμβαση Αβραμόπουλου) η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι "προχώρησε σε μετατάξεις "ημετέρων" από θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού δημόσιου τομέα που δεν καταργούνται". "Ηταν άλλη μία σκανδαλώδης μεθόδευση με την οποία οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διέσωσαν τους "δικούς τους" από την απόλυση, που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τη δήθεν εφεδρεία", προσέθεσε, αναφερόμενος -προφανώς- και σε μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου.
"Επικίνδυνη"
Ο κ. Δημ. Ρέππας απάντησε -σε οξείς τόνους- στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την "επικίνδυνη". "Δυστυχώς, με άγνοια νόμων, με λογικές ακροβασίες και με χονδροειδή ψέματα δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να κυβερνήσεις. Γίνεσαι επικίνδυνος", ανέφερε.
Τον κ. Μιχελάκη πάντως "άδειασε" χθες και ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε ότι στη δική του αντίληψη δεν έχει υποπέσει η ύπαρξη κομματικών μεθοδεύσεων.
Για προϋπολογισμό
Ζυμώσεις στο παρασκήνιο
Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει γίνει δέκτης εισηγήσεων από βουλευτές που ανήκουν στον "σκληρό πυρήνα" να μην υπερψηφίσει όλες τις διατάξεις, αλλά μόνον αυτές που αφορούν διαρθρωτικές αλλαγές και όχι νέα μέτρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου