Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η διαγραφή του Θύμιου Λυμπερόπουλου από τον Αντώνη Σαμαρά δεν είναι μια απλή υπόθεση. Όχι γιατί ο πρόεδρος των ταξιτζήδων είχε μακρά πολιτική σχέση με τον πρόεδρο της ΝΔ και επομένως κάνει εντύπωση η διαγραφή. Αλλά γιατί ο Αντώνης Σαμαράς τόλμησε να κάνει αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και χρόνια τα κόμματα. Να στείλει ένα μήνυμα στις κάθε είδους συντεχνίες που από τη μεταπολίτευση και μετά λυμαίνονται τη χώρα.

Με βασικό ευθύνη του ΠΑΣΟΚ φυσικά που εξέθρεψε τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό προκειμένου να τον στρέφει πάνω στη ΝΔ κάθε φορά που αυτή έβγαινε στην εξουσία. Φυσικά οι συνδικαλιστές καλόμαθαν με τις επιδοτήσεις, τα δωράκια, τα χαϊδέματα και το βόλεμα στις κομματικές θέσεις που του παραχωρούσε το ΠΑΣΟΚ.

Τώρα λοιπόν που οι συνδικαλιστές βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους και έχουν στρέψει την κοινωνία εναντίον τους ο Σαμαράς είχε το θάρρος να «φάει» έναν δικό του. Ο Γ. Παπανδρέου αντίθετα, αντί να τα βάλει με τους «αρχηγούς» των συνδικάτων, κομματόσκυλα οι περισσότεροι του ΠΑΣΟΚ, επιλέγει να στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.

Και ξαφνικά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τα βάζουμε με τους σκουπιδιάρηδες, τους ΔΕΗτζήδες, τους ταξιτζήδες, τους ιδιοκτήτες φορτηγών και όποιον άλλο ανοίγει μέτωπο η κυβέρνηση. Όμως, αυτό που πλέον πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι ο συνδικαλισμός των μεταπολιτευτικών χρόνων έχει πεθάνει και μαζί του πεθαίνουν κι όσοι συναγελάζονται μ’ αυτούς για πρόσκαιρο εκλογικό όφελος. «Μη μας ψηφίσετε» τους είπε ο Σαμαράς, παρ’ ότι βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας. Ο κ. Παπανδρέου τι κάνει; Απολύτως τίποτε.

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος δικό του στέλεχος είναι. Μπήκε χωρίς ΑΣΕΠ σε θέσεις στην Αυτοδιοίκηση, έγινε γραφείο τύπου στη Γλυφάδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και φυσικά αξιοποιεί πλήρως τη συνδικαλιστική άδεια που παρέχει ο σχετικός νόμος.. Και ενώ πιθανότατα δεν έχει πιάσει ποτέ του σακούλα με σκουπίδια, τώρα το «παίζει» αντάρτης του ΠΑΣΟΚ. Και έχει καταφέρει με τους τραμπουκισμούς και τις κραυγές όχλου να πείσει την κοινωνία ότι είναι καλύτερο να μπουν οι νταβατζήδες στην καθαριότητα και να απολυθούν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Δείτε και τι γράφει γι αυτόν σήμερα το ‘Έθνος της Κυριακής”:” Ενδεικτικό της δύναμης των σκουπιδιών και του τρόπου με τον οποίο κινούνται οι συνδικαλιστές στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι το 2007 επί κυβερνήσεως Ν.Δ., ο κ. Μπαλασόπουλος σε αγαστή συνεργασία με τον γαλάζιο πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας, Βασίλη Πολυμερόπουλο «έπεισαν» τον τότε υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο να τους δώσει μετά από απεργία μόλις 2 ημερών ένα επιπλέον επίδομα 300 ευρώ για τους εργάτες καθαριότητας…”

Ο Χρ. Φωτόπουλος, κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι, αγκαλιά με τον Γ. Παπανδρέου και άλλους υπουργούς ήταν πριν τις εκλογές. Τώρα με την τυφλή σύγκρουση που επιλέγει έχει στρέψει τον κόσμο εναντίον όλων των εργαζόμενων στη ΔΕΗ. Μήπως, όμως, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει για τα πλέον των 800 εκατ. ευρώ που δίνονται κάθε χρόνο για το ταμείο των υπαλλήλων της ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό; Για να μην αναφέρουμε τις επιδοτήσεις για ταξιδάκια, φιέστες και άλλα όμορφα.

Οι εφοριακοί και τελωνειακοί απειλούν να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν 70% ΠΑΣΟΚ. Μόλις έχασαν τα κεκτημένα τους, κάτι επιδόματα που δεν υπάρχουν ούτε στην Ουγκάντα, αποφάσισαν να κάνουν απεργία. Τόσα χρόνια που καταρρέουν τα έσοδα ποιος φταίει κ. Βενιζέλο; Πήγε κανείς σπίτι του από τα πράσινα παιδάκια των εφοριών;

Μαζί μ’ αυτούς υπάρχουν και ορισμένες άλλες κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται γιατί το πάρτι τέλειωσε. Οι δικηγόροι βγαίνουν στους δρόμους γιατί θα μπορούν πλέον και οι συμβολαιογράφοι να βγάζουν διαζύγια ή γιατί δε θέλουν το ΦΠΑ που έχουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οχυρώνονται πίσω από το δικό τους χαράκωμα και οι υπόλοιποι ας πάνε στο διάολο.

Ανάλογες καταστάσεις έχουμε ζήσει με τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες, τους δικαστικούς κ.λπ. Όχι ότι η κυβέρνηση κάνει φοβερές μεταρρυθμίσεις που αναστατώνουν την κοινωνία. Τακτική μπάχαλου ακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ και ό,τι βγει.

Όμως, οι συνδικαλιστές με τη μορφή που τους ξέραμε πέθαναν. Αν κοπεί και ο κομματικός ομφάλιος λώρος, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τη χώρα. Βαρεθήκαμε όλοι τις απειλές ότι μας κόβουν το ρεύμα, ότι θα πεθάνουμε από τα σκουπίδια, ότι δε θα έχουμε βενζίνη. Ο Αντ. Σαμαράς το κατάλαβε καλά αυτό. Δε είναι δυνατόν να συγκυβερνήσει με καμιά συντεχνία, όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου.

Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου