Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΣΑ



Με την υπογραφή του Σαρκοζί η απονομή του Ύψιστου Μεταλλείου της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Έλσα Παπαδημητρίου.

Θερμότατα τα λόγια του Γάλλου Πρέσβη που αφού αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό της, στην προσφορά της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, της αναγνώρισε την συνεισφορά της στην προώθηση των Ελληνο-Γαλλικών Σχέσεων και όλως ιδιαιτέρως στην ηγετική θέση που έχει κατακτήσει στην «’Ενωση για την Μεσόγειο» συνεργαζόμενη και απ’ ευθείας με την ομάδα Σαρκοζί.

Αφιέρωσε αρκετές λέξεις για να σημειώσει ότι σ’ αυτή «την γνωστή» επιστήμονα και πολιτικό αναγνωρίζεται από όλους η ποιότητα της ανθρώπινης πλευράς του χαρακτήρα της, τα πολλά ταλέντα της, η ανυποχώρητη εμμονή της σε αρχές και η σπάνια εργατικότητα και αποτελεσματικότητα που την διακρίνουν.

Πολυπληθείς και εκλεκτοί οι φίλοι που μοιράστηκαν την χαρά της απονομής. Από τον πολιτικό κόσμο ο τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ντίνος Βρεττός, ο Οδ. Βουδούρης, η Μάγια Τσόκλη και βεβαίως χαμογελαστή και συγκινημένη η φίλη της, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η από στήθους αντιφώνηση της Έλσας ήταν ένα ποιητικό αφιέρωμα στην σχέση της με τους Γάλλους και τα Γαλλικά γράμματα ενώ αναγνώρισε πως αν η Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία η Γαλλία μετά από αιώνες σιωπής την …νεκρανάστησε με την Γαλλική Επανάσταση.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε την Γαλλία, τον φίλο Πρέσβη, τους τέσσερις Γάλλους Βουλευτές που ήταν εκεί και όλους τους παρισταμένους και συμπλήρωσε «Αυτό το βραβείο το αφιερώνω στον τόπο μου, στους κατοίκους της Αργολίδας που τόσα χρόνια με πιστεύουν και με στηρίζουν. Χωρίς την ψήφο εμπιστοσύνης τους δεν θα μου είχε δοθεί ποτέ η δυνατότητα να επιτύχω αυτά για τα οποία σήμερα μου απονέμεται αυτή η σπάνια και πολύτιμη διάκριση. Τους ευγνωμονώ και θα τους υπηρετώ πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου