Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Η εθνική γραμμή του Αβραμόπουλου


Υπήρξα επί σειρά ετών συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου σε θέματα Τύπου και Επικοινωνίας, και σπεύδω να το καταθέσω ώστε να μη θεωρηθεί ότι η άποψή μου υπαγορεύεται από εκείνον. Με τιμά με τη φιλία του, αλλά οι απόψεις μου για τη Νέα Δημοκρατία, και εν γένει την Κεντροδεξιά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απηχούν και τις δικές του. Πάμε τώρα στην αφορμή γι’ αυτό το άρθρο που είναι η εμμονή κάποιων εντός- αλλά και εκτός- της Νέας Δημοκρατίας να θεωρούν ότι η φιλία και η πολιτική συνεργασία προϋποθέτουν πλήρη ταύτιση απόψεων σε όλα.

Κατ αρχήν, οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι άριστες. Υπάρχει συναντίληψη σε πολλά, αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις σε άλλα. Αν δεν συνέβαινε αυτό, είμαι της γνώμης ότι θα έπρεπε να επιδιωχθεί πάση θυσία. Διότι, πέραν της κοινής διακήρυξης που φέρει τις υπογραφές τους, οι δύο αυτοί πολιτικοί συμβολίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και υπό της παρούσες συνθήκες, την πολυσυλλεκτικότητα της ελληνικής Κεντροδεξιάς. Ο Πρόεδρος, με το να εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό της Δεξιάς και ο Αντιπρόεδρος με το να διαφυλάσσει τον κεντρογενή χαρακτήρα της. Σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, η παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου λειτουργεί ως αντίβαρο, και επιπλέον ως εγγύηση της ενότητας.

«Για να μη ξεχνιόμαστε», λοιπόν, όπως εύστοχα παρατηρεί και ο συνεργάτης μας Φίλιππος Σαρρής στο σημερινό του άρθρο, αυτά τα περί «διαφωνιών» αποτελούν ευσεβείς πόθους κάποιων «πολιτικών ιδιωτών» οι οποίοι προφανώς δεν έχουν γνώση της ιστορίας, αλλά και του ρόλου της Νέας Δημοκρατίας στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι λέσχη ιδεών ούτε βέβαια κόμμα παραπονούμενων. Είναι ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που, ανά πάσα στιγμή, πρέπει να είναι έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα. Έχει ιδεολογία την οποία οφείλει να προσαρμόζει στις περιστάσεις, και όχι ιδεοληψίες που την κρατούν μακριά από την πραγματικότητα. Ο ρόλος λοιπόν του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν είναι να συμφωνεί σε όλα με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά να λειτουργεί ως εξισορροπητικός παράγοντας εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας. Η «Εθνική Γραμμή», του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύντομα θα φανεί πόσο χρήσιμη από κάθε άποψη είναι για τη Νέα Δημοκρατία, την ευρύτερη Κεντροδεξιά, αλλά και για την κοινωνία. Γιατί εκεί κυρίως απευθύνεται ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, και ορθώς πράττει!

.statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου