Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Σε δύσκολη θέση βρίκεται το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, καθώς φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μετά την άρνηση του πρώην υπουργού Σταύρου Μπένου, η κυβερνητική παράταξη δείχνει να στρέφει το ενδιαφέρον της στην υποστήριξη μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας, καθώς σε όλους τους νομούς της Πεολοποννήσου η ΝΔ αποτελεί πρώτο κόμμα και μια καθαρή "Πασοκική" υποψηφιότητα θα ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.

Έτσι, τα ονόματα των Π.Μπεγλίτη, Ρ.Σπυρόπουλου και Γ.Μανιάτη φαίνεται ότι εγκαταλείπονται. Ωστόσο, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία Τασία Κανελλοπούλου αναμένεται να προταθεί για αντι-περιφεριάρχης.

Η καλύτερη, λοιπόν, περίπτωση για το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα είναι η στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του πρώην υπουργού της ΝΔ Πέτρου Τατούλη, ο οποίος λεγεται έντονα ότι σύντομα να ανακοινώσει το ενδιαφέρον του.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμενεται να δημιουργήσει έντονο πρόβλμα στη ΝΔ, καθώς δημοσκοπήσεις στην Πελοπόννησου φέρουν τον κ. Τατούλη υψηλά στις προτιμήσεις των Νεοδημοκρατών... κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ειναι σίγουρη "κατοχυρωμένη" στη ΝΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου