Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση πρεσβείας Ισραήλ για την ισραηλινή επιδρομή κατά της διεθvούς νηοπομπής


Η πρεσβεία του Ισραήλ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την ισραηλινή επιδρομή στη διεθνή νηοπομπή αναφέρει ότι "το Ισραηλινό Ναυτικό εμπόδισε έξι πλοία να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας" και "αυτό συνέβη ύστερα από πολυάριθμες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επί ώρες, σήμερα τα ξημερώματα, καλούσαν τα πλοία να...
κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Ασντόντ στο Ισραήλ, προκειμένου να εκφορτώσουν το ανθρωπιστικό υλικό που μετέφεραν για να παραδοθεί στη Γάζα, έπειτα από σχετικό έλεγχο".

"Τα πλοία αγνόησαν τις εκκλήσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας και προστίθεται:

"Σε μια περίπτωση, και συγκεκριμένα σε ένα τουρκικό πλοίο, ακτιβιστές της οργάνωσης επιτέθηκαν με λοστούς, μαχαίρια και όπλα εναντίον των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα στη συμπλοκή να σκοτωθούν και να τραυματιστούν ακτιβιστές. Σοβαρή εμπλοκή υπήρξε μόνο στο τουρκικό πλοίο. Είναι σαφές ότι οι ακτιβιστές είχαν προετοιμαστεί για ένοπλη συμπλοκή".

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ αναφέρει:

"Σήμερα το πρωί το Ισραηλινό Ναυτικό εμπόδισε έξι πλοία να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό συνέβη ύστερα από πολυάριθμες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επί ώρες, σήμερα τα ξημερώματα, καλούσαν τα πλοία να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Ασντόντ στο Ισραήλ, προκειμένου να εκφορτώσουν το ανθρωπιστικό υλικό που μετέφεραν για να παραδοθεί στη Γάζα, έπειτα από σχετικό έλεγχο. Τα πλοία αγνόησαν τις εκκλήσεις.

Σε μια περίπτωση, και συγκεκριμένα σε ένα τουρκικό πλοίο, ακτιβιστές της οργάνωσης επιτέθηκαν με λοστούς, μαχαίρια και όπλα εναντίον των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα στη συμπλοκή να σκοτωθούν και να τραυματιστούν ακτιβιστές. Σοβαρή εμπλοκή υπήρξε μόνο στο τουρκικό πλοίο. Είναι σαφές ότι οι ακτιβιστές είχαν προετοιμαστεί για ένοπλη συμπλοκή. Επίσης τραυματίστηκαν πέντε μέλη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες ακτιβιστές νοσηλεύονται σε ισραηλινά νοσοκομεία.

Τα πλοία που εμποδίστηκαν οδηγήθηκαν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ, όπου θα πραγματοποιηθεί και η ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβατών, ενώ το φορτίο των πλοίων θα ξεφορτωθεί και θα παραδοθεί στη Γάζα μέσω των επίσημων διαδικασιών που ισχύουν στο Ισραήλ. Οι δε επιβάτες υπόκεινται στις συνήθεις διαδικασίες για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το Ισραήλ είχε από την αρχή ενημερώσει ότι η όλη επιχείρηση των ακτιβιστών ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς τα μέλη της Free Gaza έχουν εκφράσει την ανοιχτή υποστήριξή τους προς τη Χαμάς, μιας οργάνωσης που απορρίπτει την ύπαρξη του Ισραήλ. Ο όγκος ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδίδεται μέσω των επίσημων Ισραηλινών περασμάτων είναι πολλαπλάσιος από τον αυτό που έχει παραδοθεί ή επρόκειτο να παραδοθεί από τον στολίσκο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου