Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΝΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Καλλικράτης είναι μια θεσμική αλλαγή η οποία αναμφίβολα θα επηρεάσει αποφασιστικά και καθοριστικά το μέλλον της πόλης μας και κατ’ επέκταση το μέλλον της κοινωνίας και των πολιτών .

Όλοι εμείς που ενδιαφερόμαστε για τα κοινά πρέπει να αποφασίσουμε με πολιτική θέληση, με πολιτική αποφασιστικότητα , ωριμότητα και υπευθυνότητα για το πώς θα θέλαμε το νέο δήμο Άργους.

Ο νέος δήμος, εκτός από τις αρμοδιότητες που σήμερα ασκεί , αναλαμβάνει :

  • Πολεοδομικές αρμοδιότητες – έκδοση οικοδομικών αδειών – έλεγχο μελετών και πράξεων εφαρμογών .
  • Την πρόνοια και τις προνοιακές υπηρεσίες .
  • Τον τομέα της υγείας και της δημόσιας υγιεινής .
  • Τον τομέα της παιδείας – την ανέγερση και συντήρηση των σχολικών κτιρίων όπως και την μεταφορά των μαθητών – σχολές γονέων και κέντρα κατάρτισης ενηλίκων .
  • Τον τομέα του εμπορίου – την σύσταση και διάλυση λαϊκών αγορών .
  • Στον τομέα της τοπικής ανάπτυξης την μελέτη και την εκτέλεση έργων τεχνικής υποδομής τοπικής σημασίας για την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, την αγροτική οδοποιία και την εποπτεία των τοπικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων
  • Και άλλες αρμοδιότητες που σήμερα ασκούνται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Να υπάρχει το ανάλογο προσωπικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός για την περισυλλογή των σκουπιδιών.

Θα επαρκεί ο χώρος του δημαρχείου Άργους ;

Να καταμετρηθεί το μήκος της εθνικής , της επαρχιακής και αγροτικής οδοποιίας.

Να καταγραφούν οι οικονομικές υποχρεώσεις και δανεισμοί των εντασσόμενων Δήμων .

Και δεν μιλώ για οικονομικούς πόρους του δήμου γιατί ακόμη κανείς δεν ξέρει κανείς τι πόρους θα έχουν οι δήμοι και πολύ περισσότερο ο δήμος Άργους .

Θα πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα χωροταξικά σχέδια (ΣΧ.Ο.ΑΠ) των περιοχών της Ν. Κίου και Λέρνας , να προχωρήσουν προς ολοκλήρωση της Β’ φάσης τα χωροταξικά σχέδια (ΣΧ.Ο.ΑΠ) των Μυκηνών , Κουτσοποδίου και Λυρκείας , και να εντάξουμε σε χωροταξικό σχεδιασμό τον Αχλαδόκαμπο και Αλέα και τελικά όλα τα (ΣΧ.Ο.ΑΠ) να εναρμονιστούν με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Άργους (Γ.Π.Σ.) . ολοκληρώνοντας το (Γ.Π.Σ.) του ενιαίου δήμου Άργους θα γίνουν οι αναλύσεις της κάθε περιοχής και θα προκύψουν οι κατευθύνσεις και οι βάσεις της δυναμικής ανάπτυξης του δήμου μας ως προς την Βιομηχανία - Βιοτεχνία (ΒΕΠΕ – ΒΙΟΠΑ ) , Τουρισμό , της κτηνοτροφίας , της γεωργίας και αστικής πολεοδόμησης .

Αυτά και πολλά άλλα θα πρέπει να μας απασχολούν , που έπρεπε ήδη να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε πολύ καλύτερα τον νέο δήμο Άργους που θα προκύψει από τον «Καλλικράτη». Γιατί αυτά προέχουν και όχι μόνο το χωροταξικό και η ονοματολογία. ΝΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Υποψήφιος

Δήμαρχος Αργους

1 σχόλιο:

  1. O κύριος Τίποτα για δήμαρχος! Αφου κατάφερε και τέλειωσε το γυμνάσιο, ολα είναι πιθανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή