Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Χάνει την έδρα της η Έλσα Παπαδημητρίου!...


...από "καραμπόλα", αν γίνει δεκτή η ένσταση του Γ. Κωνσταντόπουλου της ΝΔ στην Πιερία!

Από τον Χρήστο Σοφιανό
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Στις 9 Ιουνίου συζητείται στο Εκλογοδικείο
η ένσταση που κατέθεσε ο πρώην βουλευτής Πιερίας και υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα στο νομό κατά την αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου.
Αν η Νέα Δημοκρατία λάβει 40 επιπλέον ψηφοδέλτια, η έδρα πάει στη ΝΔ και ο Γ. Κωνσταντόπουλος ξαναγίνεται γίνεται βουλευτής της ΝΔ, ο δεύτερος του νομού μετά τον Κ. Κουκοδήμο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι...
υπάρχει θετική εισήγηση (που δεν προεξοφλεί όμως την απόφαση) για την ένσταση. Αν κερδίσει ο Γ. Κωνσταντόπουλος, θα χάσει την έδρα η τρίτη στη σειρά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαρία Μίχου.
Δεν θα αλλάξει όμως ο συνολικός συσχετισμός εδρών των κομμάτων και θα γίνει "καραμπόλα" για να πάρει σε άλλο νομό την έδρα το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΝΔ.
Ο νομός αυτός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η Αργολίδα όπου σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσει την έδρα της η Έλσα Παπαδημητρίου, που είναι δεύτερη μετά τον Γιάννη Ανδριανό. Μικρότερες πιθανότητες υπάρχουν η "καραμπόλα" να γίνει στο νομό Λακωνίας και να χάσει την έδρα του ο Γρηγόρης Αποστολάκος που είναι δεύτερος μετά τον Θανάση Δαβάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου