Σημεία τοποθέτησης στην ΕΡΤ
Δυστυχώς, φαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο για έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρωζώνη. Αυτό δείχνει και η συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον Αμερικάνο Υπουργό εδώ και 15 μέρες για το τι θα συμβεί σε περίπτωση κλεισίματος των ελληνικών τραπεζών.
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε ιστορική τραγικότητα: Έχει το δίλημμα να ψηφίσει ΝΑΙ ή ΌΧΙ σε ανύπαρκτη πρόταση και κάλπικο ψηφοδέλτιο.
Η κυβέρνηση λέει να ψηφίσει ο λαός ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε συμφωνία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει μια συμφωνία ύψους 8 δις και οι εταίροι έχουν προτείνει σχεδόν την ίδια συμφωνία ύψους 8,5 δις. Άρα συμφωνούν και οι δύο πλευρές, και η κυβέρνηση Τσίπρα και οι εταίροι, ότι θα εφαρμοστεί στον ελληνικό λαό και μας χωρίζει η διαφορά στο χρέος. Χθες ο κ. Τσίπρας είπε ότι δημοσιονομικά δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο μνημόνιο που πρότεινε η σημερινή κυβέρνηση και στο μνημόνιο που πρότειναν οι πιστωτές.
Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, πλην της ελληνικής κυβέρνησης, λέει ότι δεν πρόκειται για το ΝΑΙ ή ΌΧΙ σε
μια νέα συμφωνία, αλλά πρόκειται για την παρουσία της χώρας μας μέσα στο ευρώ. Αυτό το λέει ο Πούτιν με χθεσινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η Κίνα, ο Ομπάμα και όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες (Ολάντ, Ρεντσι, κ.ά.).Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε ιστορική τραγικότητα: Έχει το δίλημμα να ψηφίσει ΝΑΙ ή ΌΧΙ σε ανύπαρκτη πρόταση και κάλπικο ψηφοδέλτιο.
Η κυβέρνηση λέει να ψηφίσει ο λαός ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε συμφωνία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει μια συμφωνία ύψους 8 δις και οι εταίροι έχουν προτείνει σχεδόν την ίδια συμφωνία ύψους 8,5 δις. Άρα συμφωνούν και οι δύο πλευρές, και η κυβέρνηση Τσίπρα και οι εταίροι, ότι θα εφαρμοστεί στον ελληνικό λαό και μας χωρίζει η διαφορά στο χρέος. Χθες ο κ. Τσίπρας είπε ότι δημοσιονομικά δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο μνημόνιο που πρότεινε η σημερινή κυβέρνηση και στο μνημόνιο που πρότειναν οι πιστωτές.
Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, πλην της ελληνικής κυβέρνησης, λέει ότι δεν πρόκειται για το ΝΑΙ ή ΌΧΙ σε
Εμείς την Κυριακή πάμε να ψηφίσουμε το κατά πόσο η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη.
Είναι ψευδές το δίλημμα ότι πάμε να ψηφίσουμε κατά ή υπέρ του μνημονίου των εταίρων μας, που είναι σχεδόν ίδιο με την πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα.
Τους τελευταίους 5 μήνες μ’ αυτή τη δήθεν «σκληράδα» και τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια απίστευτη ανικανότητα, πήγαμε από το κακό στο χειρότερο και όλα έχουν καταρρεύσει.
Η κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου παρέλαβε μία πρόταση για νέα συμφωνία κάτω από 1,0 δις ευρώ. Οι εταίροι πρότειναν 1,7 δις ευρώ. Η κυβέρνηση αυτή την πρόταση την απέρριψε και την έριξε στα σκουπίδια. Στις 20 Φεβρουαρίου υπογράφηκε παράταση του παλιού μνημονίου για να φέρει κάτι καλύτερο, και πριν 10 μέρες η κυβέρνηση λέει ότι αποδέχεται νέο μνημόνιο ύψους 8 δις. Άρα, όταν ο ελληνικός λαός έδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 41% και από 1,0 δις ευρώ μας έφτασε στα 8 δις ευρώ, γιατί τώρα ο λαός να δώσει στο δημοψήφισμα 51%; Για να φτάσουν από τα 8 δις ευρώ στα 15 δις ευρώ;;;;
Αν η χώρα βγει από το ευρώ, θα χαθούν α) τα 20 δις ευρώ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που αφορούν σε διασφαλίσεις επιδοτήσεων για τις καλλιέργειες (σιτηρά, βαμβάκι, κτηνοτροφία, πορτοκάλια, κ.ά.) και β) τα 11 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ που είναι διαθέσιμα τώρα για την ελληνική Περιφέρεια.
Στο ερώτημα: Αν μας χάριζαν όλο το χρέος, θα μειωθούν τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν στην Ελλάδα κατά έστω 1 ευρώ, η απάντηση είναι δεν θα μειωθούν τα μέτρα του 2015, 2016 και 2017 ούτε κατά 1 ευρώ, γιατί το χρέος μας θα αρχίσει να μετράει από το 2020 και μετά.
Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια κατάκτηση του ελληνικού λαού. Έστω και σ’ αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές, θα πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία εκ μέρους του κ. Τσίπρα, να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης κι έστω και τώρα αυτές τις τελευταίες ώρες να προτείνουν στους εταίρους μας μια νέα συμφωνία και όλες οι δυνάμεις του έθνους να βοηθήσουν.
Έχουμε οδηγηθεί χωρίς να το έχουμε καταλάβει σε εθνικό διχασμό. Οι Έλληνες αρχίζουν πια στις παρέες, στις ουρές που περιμένουν στα ΑΤΜ, και χωρίζονται σε πατριώτες και μη πατριώτες. Αυτό το διχαστικό σε μια κοινωνία που είναι τόσο βαθιά πληγωμένη κι ένα μεγάλο μέρος της είναι απελπισμένο πρέπει να το αποφύγουμε με κάθε τρόπο.
Στο ερώτημα αν υπάρχει προοπτική κι ελπίδα, απαντώ ότι αν η χώρα, η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα, η κοινωνία, αποφασίσει ότι θα έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο, γιατί όποιος λέει ότι μπροστά μας υπάρχει ο παράδεισος λέει ψέματα, κι εμείς δεν θέλουμε να πούμε ψέματα, υπάρχει η δυνατότητα η χώρα αυτή μέσα σε λίγους μήνες αν ενωθούν οι δυνάμεις της να πάει ξανά σε ανάπτυξη και ξανά σε προοπτική.
Στο ερώτημα του 25% του ελληνικού πληθυσμού «Κι εγώ τι έχω να χάσω, τα έχω χάσει όλα», απαντώ ότι αν η χώρα πάει στη δραχμή, τότε ότι έχει ο καθένας από εμάς, κι εννοώ από εμάς που έχουμε ότι έχουμε εντός Ελλάδας, γιατί υπάρχουν και οι έξυπνοι που έχουν τα λεφτά τους έξω, ακόμη και από αυτό το ελάχιστο που έχουμε, θα χάσουμε άλλο ένα 50%. Είναι άλλο να μην έχεις απολύτως τίποτα, είναι άλλο να έχεις αυτοκτονήσει και είναι άλλο να περνάς μια δύσκολη ζωή. Είναι άλλο ο άνεργος να έχει σήμερα έστω κι ένα μικρό επίδομα ανεργίας από τα κοινοτικά ταμεία και άλλο να χαθούν τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Είναι άλλο οι φοιτητές μα να μπορούν να μετακινούνται σε άλλα Πανεπιστήμια μέσω ERASMUS και άλλο να χαθεί αυτή η δυνατότητα. Ζητούμε από τον ελληνικό λαό να μην εφαρμόσει αυτό που λέει η κυβέρνηση, ότι εγώ θα αυτοκτονήσω κι επειδή εγώ θα αυτοκτονήσω θα προκαλέσω κρίση στην ευρωζώνη και άρα θα υποταχτείτε.
Από την Δευτέρα ο ελληνικός λαός μπορεί ξανά να δει ελπίδα και προοπτική υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει επικρατήσει το ΝΑΙ, άρα θα έχουμε πει ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΝΑΙ στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρώπη, ΝΑΙ στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ΝΑΙ στην ενότητα του λαού και ΟΧΙ στον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας, ΟΧΙ στην εθνική καταστροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου