Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η γενική απεργία της Τετάρτης

Το πιο σοβαρό δείγμα για το τι θα γίνει από δω και πέρα αποτελεί η απεργία της Τετάρτης και οι συγκεντρώσεις στις πλατείες με γενικό αίτημα την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στις Δημοκρατίες οι Κυβερνήσεις δεν πέφτουν στους δρόμους, πέφτουν στα Κοινοβούλια.

Με τέτοια όμως πίεση μια αδύναμη Κυβέρνηση όπως η σημερινή κανείς δεν ξέρει πόσο και αν μπορεί να αντέξει μέχρι το φθινόπωρο που οι περισσότεροι αναλυτές δίνουν ως χρόνο εκλογών.

Θυμάμαι εδώ και πολλά χρόνια ο "καημός" όλων των Κυβερνήσεων ήταν να σταθούμε ισάξιοι με τους Ευρωπαίου εταίρους μας και να μη μας θεωρούν παρακατιανούς.

Μην κάνετε αυτό, μην κάνουμε το άλλο γιατί θα μας κακοχαρακτηρίσουν στην Ευρώπη ήταν η μόνιμη "απειλή" όποιου άσκησε εξουσία και από όποιο πόστο.

Οι περισσότεροι το τρώγαμε το παραμύθι και συγχρόνως τις σφαλιάρες από τον Ευρωπαϊκό βορά που σύντομα ξεπέρασε τις δήθεν Ευρωπαϊκές ισότητες των λαών της και έδειξε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια οικονομική ένωση εκμετάλλευσης των ίδιων των λαών.

Μπορώ να γράψω δεκάδες παραδείγματα για να αποδείξω ότι είναι έτσι με αποκορύφωμα τη σημερινή κατάσταση, φτάνει όμως ένα που θυμάμαι και ας το μάθουν και οι νεώτεροι.

Όταν μπήκαμε στην τότε Κοινή Αγορά ένας από τους όρους που μας βάλανε ήταν ότι έπρεπε το περίπου ένα τρίτο του ενεργού οικονομικά πληθυσμού που ασχολείτο με την αγροτική οικονομία να μειωθεί κάτω από 16%.

Δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι αγροτικού πληθυσμού έπρεπε σταδιακά να αστικοποιηθεί και το υπόλοιπο να προσαρμοστεί στις ντιρεκτίβες που συνέφεραν τον Ευρωπαϊκό βορά.

Κάποιες φωνές τότε πνίγηκαν στην ευφορία των επιδοτήσεων που μας έδιναν και που νομίζαμε ότι μας χάριζαν.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις Λαϊκές και στο ότι σήμερα η χώρα δεν έχει παραγωγικές δυνατότητες αφού και ο δευτερογενής τομέας "η ραχοκοκαλιά" που έλεγε και ο Αντρέας διαλύθηκε.

Έτσι μοιραία φτάσαμε στο να θεωρούμε ανάπτυξη κάποιες αόρατες επενδύσεις σε κρατική περιουσία που στην ουσία δεν παράγουν τίποτα.

Το έχω ξαναγράψει ότι χωρίς παραγωγικές δυνατότητες και μηχανισμούς ελέγχου η χώρα είναι καταδικασμένη όσα Μεσοπρόθεσμα και να δοθούν και όσα μέτρα και αν παρθούν.

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου και το αίτημα των Αγανακτισμένων και μη, που κατάλαβαν την εγκληματική πολιτική των Κυβερνήσεων πέρα από την ληστρική επέλαση των ξένων, και απαιτούν να "φύγουν οι κλέφτες" και οι ανίκανοι που μας έφτασαν ως εδώ.

Το αν, το πως, το πότε και κυρίως το μετά κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει.

Θα τα δούμε όλα αυτά σύντομα και το πρώτο δείγμα θα έχουμε αύριο με τη γενική απεργία.
http://prefadoros-nafplio.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ 155 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΝ

ΓΙΑ  ΔΕΥΤΕΡΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ  ΣΕΙΡΑ  Ο  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ  ΒΡΕΘΗΚΕ  ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟΝ.  ΜΗΝ  ΠΑΕΙ  ΤΟ  ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ  ΣΕ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ.  ΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  ΗΤΑΝ  ΜΕ  ΤΟ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ  ΤΟΥ  ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΙ  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ  ΜΕ ΤΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟ  ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΑΠ  ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΤΟ  ΝΑΥΠΛΙΟΝ  ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΕΙ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ  ΣΕ ΖΟΡΙΚΕΣ  ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.  ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ  ΗΤΑΝ  Η  ΠΟΛΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ  ΤΗΝ  ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ  ΤΗΝ  ΑΡΧΗΓΙΑ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

     ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΗ  ΦΟΡΑ  ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕ  ΚΑΙ  ΕΝΑ  ΒΡΑΔΥ  ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ  ΜΕ  ΣΤΕΛΕΧΗ  ΤΟΥ  ΣΤΟ ΝΟΜΟ  ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ  ΩΣΤΕ  ΝΑ  ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ  ΕΙΚΟΝΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ. 

Η ΠΑΛΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ  ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ  ΤΩΝ  ΠΡΟΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΜΟΝΟ. Η  ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ  ΠΑΛΙΑΣ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο  ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ  ΚΑΙ  ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ  ΟΠΟΙΑ  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ  Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

       ΣΤΙΣ  ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ  ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ  ΤΗ  ΘΕΣΗ  ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ. ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΩΝ  ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ  ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

  • ΜΠΟΡΕΙ  ΕΝΑΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ  ΠΟΛΗΣ  (ΠΑΝΩ  ΑΠΟ 10000  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ)  ΝΑ ΑΣΚΕΙ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ  ΚΑΙ  ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΝΑ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΤΟΥ?
  • ΔΕΝ  ΥΠΗΡΧΕ  ΑΛΛΟΣ  Η  ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΡΟΣ  ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ  ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ  Η  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ  ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ  ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ?
  • ΣΤΗΝ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ  ΡΟΛΟ  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΛΗΡΟΥ  Ο  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΜΕΡΑ ΣΤΟ  ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ  ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ?

 ΤΑ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ  ΔΙΚΑ  ΣΑΣ.  ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ  ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΣΤΕΝΟΥΣ  ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. ΚΑΙ  ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ  ΝΑ  ΜΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ  ΟΙ  ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ  ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ  ΣΤΕΛΕΧΩΝ,  ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ  ΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ  ΤΟΥΣ,  ΠΟΥ ΑΠ  ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΔΕΝ  ΑΛΛΑΖΟΥΝ.  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  ΚΙ  ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ  ΠΑΝΤΟΤΕ.