Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ Η <<ΑΥΛΗ>> ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ?

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


Ο Κώστας Κατσαφάδος αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της νέας εποχής που ξεκίνησε για την ΟΝΝΕΔ. Στήριξε την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου και υποστήριξε με συνέπεια και δυναμισμό το καθολικό αίτημα για ανοιχτή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της ΟΝΝΕΔ...
Το 70% που κατέγραψε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στην πόλη του Πειραιά επιβεβαιώνει τη δυναμική και την αυξημένη επιρροή του Κώστα Κατσαφάδου και της παρέας του (Τάσος Θωμόπουλος και τα άλλα παιδιά) στη νεολαία και στα πολιτικά πράγματα του Πειραιά.
Ο Κώστας αποτελεί σημείο αναφοράς και συσπείρωσης πλέον για τον Πειραιά που αφήνει πίσω του τα φθαρμένα πρόσωπα και τις πρακτικές του χθες. Καλή δύναμη Κώστα...

Ελλάς-Ελλάς

«Βρε δεν είναι εδώ Ελλάς, Εδώ είναι Σαμαράς»। Το «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» απευθύνεται σε καθαρούς Δεξιούς με Master। Προσοχή। Μετανάστες δεν επιτρέπονται στις συνεδρίες!









Η δαιμονοποίηση του Ταμείου

Tου Αθανασιου Ελλις

Οι πολιτικοί που προσφεύγουν σήμερα στον λαϊκισμό της δαιμονοποίησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα έπρεπε κατά την άσκηση της εξουσίας τα τελευταία τριάντα χρόνια να είχαν κάνει αυτά που όφειλαν, ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Η επισήμανση δεν αφορά μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και την Αριστερά, η οποία με τις υπερβολικές απαιτήσεις της για «κεκτημένα» διόγκωσε το σημερινό αδιέξοδο. Αλλωστε, και στο σύντομο πέρασμά της από την εξουσία, στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και στην Οικουμενική, συνέβαλε στον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού. Για τη σημερινή βαθιά κρίση, λοιπόν, ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές κατανέμονται ισότιμα.

Ας πρόσεχαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα ετών να μην υπερχρέωναν τη χώρα, για να μη χρειάζεται σήμερα η προσφυγή σε «δαίμονες». Και ας προσέχαμε και εμείς να μη ζητάμε πάνω από αυτά που παράγουμε και να μην ψηφίζουμε αυτούς που μας ........


υπόσχονται πράγματα που δεν αντέχει ο προϋπολογισμός.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Θόδωρος Πάγκαλος και η Ντόρα Μπακογιάννη για άλλη μια φορά τόλμησαν να πουν μερικές αλήθειες. Και παρότι έχουν και αυτοί τις μεγάλες ευθύνες που αναλογούν σε κορυφαίους πολιτικούς, δεν υπέκυψαν στον λαϊκισμό της δαιμονοποίησης του ΔΝΤ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναρωτήθηκε εύλογα «τι θα μας ανάγκαζε το ΔΝΤ να κάνουμε, το οποίο να μη μας έχει ήδη ζητηθεί από την Ε. Ε. και τι θα μας ανάγκαζαν και το ΔΝΤ και η Ε. Ε. να κάνουμε που δεν έπρεπε απόλυτα να γίνει εάν έχουμε αίσθηση του πού ζούμε και πού βαδίζουν τα πράγματα;», ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «πριν δαιμονοποιήσουμε το σχέδιο στήριξης, πρέπει να απαντήσουμε αν μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκια της τάξης του 7% και του 8%», και κάλεσε τη Ν. Δ. «να στηρίξει πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος, χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος και χωρίς να υποκύψει στον λαϊκισμό».

Στον αντίποδα βρίσκονται πολλά στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι αντιδράσεις των πρώτων είναι αναμενόμενες και δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Το κυβερνών κόμμα δείχνει να έχει ενηλικιωθεί και, παρά τις εσωτερικές τριβές και τις καθυστερήσεις που κόστισαν στον τόπο, δείχνει έτοιμο να κάνει αυτά που πρέπει. Ομως, η κάθετη αντίθεση του προέδρου της Ν. Δ. στο ΔΝΤ, που δείχνει να αποσκοπεί σε κομματικά οφέλη, δεν συνάδει με την εικόνα του υπεύθυνου ηγέτη, ο οποίος στις δύσκολες στιγμές προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση και δρα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε πως το Ταμείο «θα γονατίσει τη χώρα και η κοινωνία θα εμφανίσει σημεία διάλυσης». Είναι αλήθεια ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης, αλλά από τη στιγμή που η σκληρή πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει με ταχυδακτυλουργίες και θαύματα, πρέπει και αυτός να συμβάλει στην όσο το δυνατόν ομαλότερη αντιμετώπισή της από την κοινωνία. Οπως είπε και ο ίδιος, «δεν πρέπει να είμαστε φοβικοί απέναντι σε κανέναν ούτε βεβαίως και στο ΔΝΤ».

Οσοι δαιμονοποιούν το ΔΝΤ παραβλέπουν τους σκληρότατους όρους που θέτει η Ε. Ε. Οι Ευρωπαίοι, παρά την «αλληλεγγύη» τους, διαβουλεύονταν επί μήνες, ενώ τα spreads ανέβαιναν και τελικά «συμφώνησαν» σε έναν πολύπλοκο και χρονοβόρο μηχανισμό που προβλέπει επιτόκιο 5% το οποίο ακόμη και ο πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι είναι πολύ υψηλό. Αντίθετα, το Ταμείο θα δανείσει με επιτόκιο που θα κυμανθεί γύρω στο 3%.

Ο πρωθυπουργός έχει δίκιο όταν μιλάει για «παθογένειες ενός ιστορικού κύκλου 35 ετών». Εδώ που φθάσαμε, με δικές μας διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες, δεν μας φταίει το ΔΝΤ το οποίο, άλλωστε, δεν ήρθε από μόνο του στην Ελλάδα. Εμείς, και οι εταίροι μας, το καλέσαμε.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΓΕΙΑ


Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (ΠΑΤΡΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ), ΟΚΑΝΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ