Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ...

Του Κώστα Ζωγράφου
Ο λαός λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»...

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε γενικά και αόριστα, χωρίς να δώσει αναλυτικά στοιχεία, ότι ψήφισαν 352.748 ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι αν αθροίσει κανείς τα αποτελέσματα που δίνουν νομαρχιακή-νομαρχιακή οι οργανώσεις της ΝΔ, θα διαπιστώσει ότι η αλήθεια απέχει πολλές δεκάδες χιλιάδες ψήφους από τις επιθυμίες της Ρηγίλλης.
Η πραγματικότητα είναι ότι προχθες σύμφωνα με τις επί τόπου ανακοινώσεις των οργανώσεων της ΝΔ ψήφισαν 194.769 ψηφοφόροι. Και αυτό αποδεχόμενοι όλες τις...
μεγάλες ή μικρές λαθροχειρίες που έγιναν προχθες από τις εντεταλμένες εφορευτικές επιτροπές. Τα στοιχεία που παρατίθενται στο αρχείο είναι αποκαλυπτικά και αναλυτικά κατά νομαρχιακή οργάνωση και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από τον επαρχιακό τύπο, τους δημοσιογράφους των επαρχιακών μέσων, αλλά και τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων την ακρίβεια του αποτελέσματος.
Αυτή η νοθεία δεν είχε κανένα νόημα. Γιατί και με τους 194.769 που είναι ο αληθής αριθμός ψηφοφόρων και με τους 352.748 που θέλει να επιβάλλει η Ρηγίλλης, το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι οι νεοδημοκράτες αγανακτισμένοι, απογοητευμένοι και θυμωμένοι γύρισαν την πλάτη τους στη Νέα Δημοκρατία που θέλει να φτιάξει ο Α.Σαμαράς και η κλειστή ομάδα που τον περιβάλλει.
Απέρριψαν τη συμμετοχή τους σ΄ ένα κόμμα μικρό και συρρικνωμένο, του οποίου η ηγεσία αναλώνεται σε σκιαμαχίες με το παρελθόν.
Τα πραγματικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας

ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ...ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...ΤΟ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ...

Στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την οικία του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, σύζυγός του έχει αγοράσει το ακίνητο που διαμένουν, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από εταιρεία off shore.
Το ζήτημα παραπέμπεται στην τριμελή επιτροπή με απόφαση του γραμματέα του κόμματος, Σωκράτη Ξυνίδη, Στην Επιτροπή μετέχουν ακόμη ο γραμματέας Επιτροπής Καταστατικού, Γ. Ανωμερίτης και η γραμματέας του "συνήγορου του μέλους", Μαρία Αρσένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών θα ερευνήσει όλα τα σχετικά δημοσιεύματα , καθώς και τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήση κλήση του ιδίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.
Η απόφαση για την έρευνα ελήφθη αργά το απόγευμα.

Ο Καρατζαφέρης συνδέει τον Σαμαρά με τις μίζες της Siemens...

...μέσω της πρόσφατης δήλωσης Ρουσόπουλου! Χοντραίνουν τα πράγματα...

Από τον
Γιάννη Δαίδαλο

Φοβερό υπονοούμενο
άφησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατά του Αντ. Σαμαρά για το θέμα της Siemens.
Μιλώντας στο Mega, ο Γ. Καρατζαφέρης συνέδεσε τον παλαιότερο ισχυρισμό του Μιχ. Χριστοφοράκου ότι είχε πάρει μίζα και μικρό κόμμα της κεντροδεξιάς με την πρόσφατη απειλητική δήλωση του Θ. Ρουσόπουλου κατά του προέδρου της ΝΔ.
Είχε αναπαντήσει συγκεκριμένα την Παρασκευή ο πρώην υπουργός στον Αντ. Σαμαρά με την...
εξής φράση αναφορικά με το θέμα των σκανδάλων: "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Σαμαρά και εσείς αυτό το γνωρίζετε."
Τι υπαινικτική σύνδεση είναι αυτή λοιπόν; Και ποιος θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα; Η ΝΔ δεν πρέπει να απαντήσει; Πάντως τα πράγματα χοντραίνουν πολύ...