Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΓΑΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ


Απαραίτητη θεωρεί την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων η Ελληνίδα Επίτροπος στην Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη, προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη. «Το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ εξαρτάται από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών, των οργάνων της...
Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πιστωτών της», ανέφερε σε συνέντευξή της στο Dow Jones

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ είναι εγγυημένο, η κ. Δαμανάκη τονίζει:

«Αν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία της οικονομίας και την οργάνωση του Κράτους πραγματοποιηθούν με επιτυχία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλουμε για την ικανότητα της Ελλάδας, όχι μόνο να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, αλλά και να ξεχωρίσει, όπως, άλλωστε, συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν».

Σημειώνει ωστόσο ότι η ευθύνη για το ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πιο χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης δεν βαρύνει αποκλειστικά την Αθήνα και επομένως η Ε.Ε. και οι άλλοι πιστωτές θα πρέπει να είναι πολύ πιο ευέλικτοι.

«Χρειάζεται όλοι μας να κατανοήσουμε τις δυσκολίες και να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ευέλικτοι. Η Ελλάδα οφείλει να είναι συνεργάσιμη, αλλά και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και οι πιστωτές της θα πρέπει και αυτοί να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης», επισημαίνει.