Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

10 κόμματα στη Βουλή

Πρωτιά της ΝΔ με διαφορά επτά μονάδων και κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού με 10 κόμματα στη Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22% έναντι 15% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%, το ΚΚΕ με 10,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά φτάνει το 8,5%. 

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 5,5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία 3%.

Ο Σκανδαλίδης τιμητής των πάντων...

Πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του δεν αποτελεί εγγύηση για την διακυβέρνηση του τόπου». Σε ρόλο τιμητή των πάντων, ο κ. Σκανδαλίδης...
υπογράμμισε: «Εγώ σε κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπαίνω».
Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε: «Αν είναι να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας καλό θα είναι να γίνει με προγραμματική συμφωνία και με ένα αξιόπιστο πρόσωπο, κατά προτίμηση πολιτικό».
 Κληθείς να σχολιάσει επίσης εάν θα έπρεπε να είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να τους το απαγορεύσει», ωστόσο παρατήρησε: «Αν ήμουν στη θέση τους δεν θα ήμουν υποψήφιος».

Ιστορική αναίδεια. Συμπιλίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης θα καθίσουν στα ίδια έδρανα !


Αίσθηση προκάλεσε η επιστροφή του Γιώργου Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα στην ίδια λίστα υποψηφίων με ...

τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την κυβέρνηση του οποίου είχε ρίξει το 1993...
Ο πρώην βουλευτής του Κιλκίς είχε ακολουθήσει τότε τον τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Ανοιξη δίνοντας ουσιαστικά την χαριστική βολή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία έπεσε με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και στη συνέχεια σε επανεκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Συμπελίδης είχε όλα αυτά τα χρόνια στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στις πολιτικές του αποφάσεις και στην περίπτωση που εκλεγεί τότε θα καθίσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ίδια βουλευτικά έδρανα.