Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΓΕΡΜΑΝΟΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ << ΓΕΡΜΑΝΟΣ>> ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ 127 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ <<ΘΕΑΜΑ>> ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΑΡΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ.

ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ


ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ << ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ >> ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ?

ΓΑΛΑ


Η επιτροπή Τροφίμων και Ποτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέρριψε την ελληνική αγορανομική διάταξη για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης πρώτης ύλης, στις συσκευασίες του γάλακτος και των άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.Το αιτιολογικό της απόφασης βασίστηκε στο ότι, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας,αφού η εφαρμογή του μέτρου θα επηρεάσει και εταιρίες, οι οποίες δεν βασίζονται για την προώθηση προϊόντων τους στην αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος.
ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ?

ΕΛΕΓΧΟΙ

Μετά από συντονισμένους ελέγχους των Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. προέκυψαν τα ακόλουθα:
• Απαγορεύτηκε η εισαγωγή φορτίων αμπελόφυλλων,προέλευσης Τουρκίας, συνολικού βάρους 1.240 κιλών και 78 κιλών αντίστοιχα, εξαιτίας της ύπαρξης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων πέραν των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων.
• Απαγορεύτηκε η εισαγωγή φορτίων 19 και 38,5 τόνων αντίστοιχα σουσαμιού προέλευσης Ινδίας, εξαιτίας της ύπαρξης σαλμονέλας.
• Απαγορεύτηκε η εισαγωγή φορτίου αποξηραμένων βερύκοκων προέλευσης Τουρκίας,συνολικού βάρους 13 τόνων,εξαιτίας της παρουσίας θειωδών σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του ανώτατου επιτρεπομένου επιπέδου.
• Απαγορεύτηκε η εισαγωγή φορτίου αποξηραμένων μανιταριών Verpa Bohemica προέλευσης
Κιργιζίας 200 κιλών, διότι κρίθηκε ως μη ασφαλές τρόφιμο γιακατανάλωση.
• Απαγορεύτηκε η εισαγωγή φορτίου κατεψυγμένων κρεάτων βοοειδών προέλευσης ΗΠΑ,συνολικού βάρους 24,5 τόνων,λόγω ακυρότητας του κτηνιατρικών πιστοποιητικών.
• Δεσμεύτηκε φορτίο 7 τόνων λιναρόσπορου προέλευσης Καναδά, λόγω ανίχνευσης της μη εγκεκριμένης γενετικής τροποποίησης FP967.
• Εντοπίστηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε σπανάκι που υπερέβαιναν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (Πολιτικά Ευβοίας) και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για επιβολήκυρώσεων στον παραγωγό.