Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΔΕΞΙΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΡΕΠΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΕΠΑΙΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ Η ΝΑ ΞΕΣΠΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. 

Γερμανία: «Ήταν μια καλή μέρα για τη Δημοκρατία» λένε στο AfD

Τα στελέχη του γερμανικού AfD, που κατέγραψε θεαματική άνοδο στις περιφερειακές εκλογές της Γερμανίας χαρακτήρισαν το εκλογικό αποτέλεσμα ως «μια καλή ημέρα για τη Δημοκρατία».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη δήλωσε η Φράουκε Πέτρι, πρόεδρος του κόμματος, το οποίο επέτυχε να εκλέξει βουλευτές στα τρία περιφερειακά κοινοβούλια, συγκεντρώνοντας από 12% έως 24%.

«Είμαστε το κόμμα που μπορεί, με τρόπο αξιόπιστο, να δείξει ότι προσεγγίζει από τότε που ιδρύθηκε το 2013 τα προβλήματα για τα οποία αδιαφορούν σε αυτήν την χώρα» τόνισε η Πέτρι.

«Η κοινωνία, όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια βιώνει μια διαρκή αποσύνθεση που μεταφράζεται ξεκάθαρα από μία εξαθλίωση των μεσαίων τάξεων, από το γεγονός ότι οι οικογένειες ολοένα και πλήττονται και ότι το μέλλον της χώρας ολοένα και τίθεται υπό αμφισβήτηση» συνέχισε.

Το AfD εκπροσωπείται πλέον στα μισά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, 18 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.