Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ << Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ >>. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ν ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΟΤΙ << ΤΟ 2010 ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ >>. ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΙΣΩΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟ <<ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ>> ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ <<ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΜΕ ……..>>

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ
ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
Πίσω από κάθε ιστορία μετανάστη που φτάνει ρακένδυτος και ταλαιπωρημένος στα σύνορά μας κρύβεται ένα προσωπικό δράμα. Μια πικρή ιστορία φτώχιας, εξαθλίωσης και πόνου. Όλες μαζί βαλμένες οι ιστορίες σε κάνουν να αισθάνεσαι ντροπή και πολλές φορές ενοχή που εσύ είχες την τύχη να γεννηθείς στην Ευρώπη.

Κι όμως η συζήτηση που ξεκίνησε για την απονομή Ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεν θα είχε πάρει τέτοια έκταση αν δεν αποτελούσε η Ελλάδα σήμερα χώρα στην οποία η μετανάστευση και ιδίως η λαθρομετανάστευση αποτελεί κυρίαρχο και πολύ σύγχρονο πρόβλημα.

Σήμερα η χώρα μας δέχεται μία διαρκή ροή λαθρομεταναστών, που ξεπερνά κατά πολύ τις 100.000 ετησίως. Το αντίστοιχο νούμερο στην Φιλανδία που είναι το βορειότερο σύνορο της Ευρώπης δεν ξεπερνά τους 20 ενώ οι άλλες σκανδιναβικές χώρες έχουν πολύ μικρότερη μεταναστευτική πίεση από ότι ο Μεσογειακός νότος.

Στην Ελλάδα το 10% των κατοίκων δεν έχει γεννηθεί εδώ. Αυτό το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο της ΕΕ και συγκρίνεται μόνο με τις ΗΠΑ που είναι από την αρχή έθνος μεταναστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβάλλουμε στον ΟΟΣΑ για την αναπτυξιακή βοήθεια που δίνει η χώρα πάνω από τα 2/3 των 600 περίπου εκατ. ευρώ διατίθενται σε μετανάστες που ζουν εδώ.

Είναι αλήθεια ότι από έθνος μεταναστών μόλις την τελευταία εικοσαετία γίναμε χώρα υποδοχής. Σ’ αυτή την ραγδαία μεταβολή δεδομένων δεν ήμασταν σε θέση να απαντήσουμε με μία σοβαρή, ολοκληρωμένη και πάνω από όλα δίκαιη και λειτουργική πολιτική για την μετανάστευση. Από το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία το 1990 μέχρι την διαρκή εισροή ξένων, αγνώστου ταυτότητας συνήθως, από τα θαλάσσια σύνορα, που προσβλέπουν σε μία γρήγορη είσοδο την ΕΕ, το ελληνικό κράτος δεν έχει καταφέρει σήμερα να κάνει πράξη απλά πράγματα.
1ον. Nα ξέρει πόσοι και ποιοι μένουν στην χώρα. 2ον. Nα γνωρίζει αν εργάζονται και πως και 3ον. Ποια είναι η οικογενειακή τους κατάσταση. Αυτό αφορά τόσο τους νόμιμους όσο και τους παράνομους μετανάστες.

Απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα χρειάζεται μία ολοκληρωμένη απάντηση που θα καλύπτει όλες τις πιθανές πτυχές του θέματος όπως, φύλαξη συνόρων, επαναπροώθηση σε συμφωνία με τα κράτη προέλευσης, αστυνόμευση, εργατικά δικαιώματα και εργασιακές υποχρεώσεις, παιδεία και εκπαίδευση, υγεία, ασφαλιστικά δικαιώματα, ξεκάθαρο καθεστώς για τις άδειες εργασίας και παραμονής –που δεν έχω καταλάβει γιατί είναι διαφορετικές- και τέλος θέματα ιθαγένειας.

Η αθρόα απονομή ιθαγένειας με χαλαρούς όρους όπως σήμερα προτείνεται, ενώ θα λύσει προβλήματα, θα στείλει ένα λάθος μήνυμα σ’ όλο τον πλανήτη. Ελάτε στην Ελλάδα και γρήγορα θα γίνετε Ευρωπαίοι πολίτες. Όμως αυτό θα οδηγήσει σε ενθάρρυνση και όχι αποθάρρυνση όσων θέλουν να έρθουν.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ <<ΚΟΨΙΜΟ>> ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ <<ΕΚΟΨΕ>> ΤΟΝ ΘΑΒΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ.

ΣΑΜΑΡΑΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΕ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ.
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ?
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ , ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ?

ΣΑΜΑΡΑΣ


ΜΑΣ ΗΛΘΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ (ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ , ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ. ΑΚΗΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ?

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 2

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ. 13.000.000 ΕΥΡΩ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ.
ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ( ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ) ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ , ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΦΕΡΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΣ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ (ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , ΛΟΒΕΡΔΟΣ ) ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ .
ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ .
ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΤΑΚΑ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ. << ΜΕ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ>>.