Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΑΔΩΝΙΣ ΣΚΛΗΡΑ

 Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΕΥΑΛΩΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ <> ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ, ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΙ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΥΠΟΥ ΑΔΩΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ.

Μόνο ο Άδωνις μπορεί να διώξει τη λαίλαπα του Τσίπρα

Υπό κανονικές συνθήκες, ένας πρόεδρος της ΝΔ, έστω και μεταβατικός, που διεκδικεί ξανά τη θέση και που θέλει να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους νεοδημοκράτες στις κάλπες τι θα έκανε;
Θα έκανε σκληρή αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που καταρρέει. Θα χτυπούσε σαν το χταπόδι τον Αλέξη Τσίπρα για τα μέτρα που φέρνει και για μια ακόμη καταστροφική διαπραγμάτευση που ολοκλήρωσε. Γενικώς θα έκανε συνεχώς ερωτήσεις στη Βουλή, παρεμβάσεις στην κοινωνία, ανακοινώσεις για κάθε κρίσιμο θέμα που βγαίνει στη δημοσιότητα.
Όλα αυτά θα τα έκανε ένας κανονικός πρόεδρος αλλά όχι ο Μεϊμαράκης. Και βεβαίως όχι ο Τζιτζικώστας που είτε μιλάει είτε όχι μοιάζει με «παρείσακτο» που κανείς δε δίνει σημασία στην πολιτική του άποψη.
Αλλά ο Μεϊμαράκης; Ο νυν πρόεδρος που πρέπει να